8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Apple’dan jest!

0
330 Okunma

Apple, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak kadına mart ayı boyunca kadın geliştiriciler tarafından yaratılmış uygulamaları ön plana çıkarmaya karar verdi. Ay boyunca App Store’da her gün bir kadın tarafından geliştirilen ya da yönetilen bir uygulama Günün Uygulaması olarak boy gösterecek. Ayrıca, Apple Music’te de kadın müzisyenlere öncelik verecek. Apple’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yapacakları bunlarla da sınırlı değil.

Apple tarafından yapılan jestler bunlarla da sınırlı değil. Genç kadınların kodlama öğrenmesi için Girls Who Code ile yeni bir ortaklık kuran şirket, 50 eyalette 90 bin kız çocuğunun programlama dilini öğrenmesi için Swift kullanmayı öğretecek. 

Her yaştan kadının destekleneceği eğitimde amaç, kadınların da erkek meslektaşları gibi aynı öğrenme fırsatlarına sahip olmasını sağlamak. 

Dünya çapındaki bazı Apple mağazalarında, ziyaretçiler kodlamanın farklı yönleri hakkında bilgi edinmek için “Made By Women” başlıklı oturumlara katılabilirler. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında oturumlarda yer alacak olan yetenekli kadın girişimciler, yaşadıkları deneyimleri yeni girişimcilerle paylaşacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz