90 uçan araba 2020’de sahiplerine teslim edilecek!

0
457 Okunma

Geçtiğimiz on yıl boyunca uçan arabalarla ilgili sayısız haber çıktı. Sürekli olarak geleceği söylenen uçan araba modeli bir türlü gelmedi. Ancak PAL-V isimli üretici bu kez iddialı. Liberty Pioneer Edition isimli uçan aracı şirketin söylediğine göre 2020 yılında yollardaki yerini alacak. 

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni modelini sergileyen PAL-V, ilk aracı 2020 yılında teslim edeceğini açıkladı. Uçan araba modelinden yalnızca 90 adet satılacak.

Liberty Pioneer Edition aslında üç tekerlekli bir helikoptere benziyor. Sürücü aracı istediği zaman karada istediği zaman havada kullanabiliyor. Aracın kabini de tıpkı bir helikopter kokpitini andırıyor.

Elektrikli araç karada yaklaşık 160 kilometre hıza ulaşıyor. Uçuş modunda ise bu hız 180 km/h’ye çıkıyor. Uçan araba yaklaşık olarak 305 metre yüksekten uçabiliyor. Aracın en büyük dezavantajı ise her 100 metrede bir karaya değmek zorunda olması. Bu uzun mesafe uçuşlarının önünde önemli bir engel. 

Liberty Pioneer Edition’ı kullanabilmek için hem otomobil ehliyeti, hem pilot lisansı hem de 600 bin dolar kadar para olması gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz