Samsung 22 Milyar Dolarlık dev yatırım planını açıkladı!

0
154 Okunma

Samsung , AI, oto teknoloji ve 5G geliştirmeye 22 milyar dolar nakit para yatırımı yapacağını duyurdu. Bu dev yatırımın, üç yıl içinde kullanıma sunulması planlanıyor. Teknoloji devi biyofarmasötik işi için nakit de içerecek.

Şirket, geleneksel akıllı telefon işi zayıfladığı için iş olanakları yaratmayı ve yeni büyüme alanlarını güvence altına almayı amaçlayan  iddialı planını açıkladı. Şirketin bu planıyla birlikte en büyük parçası olan Samsung Electronics’in, yatırımın çoğunu bu plana, finanse etmesi bekleniyor.

Samsung 22 Milyar Dolarlık dev yatırım planını açıkladı!

Samsung, inovasyonu sürdürme konusunda uzun bir geçmişe sahip. Bu yılın mayıs ayında Rusya, U ve Kanada’da AI ofisleri açtı. Şirket,, küresel AI ofislerinde 1000’e yayılan AI araştırmacı sayısını arttıracağını da söyledi. Yeni AI merkezleri ve alanında önde gelen uzmanları işe alarak  Samsung’un hedefi,  AI endüstrisi için bir oyun değiştirici olmak.

Şirket, yaptığı açıklamada, hem fason üretimden hem de biyobenzer işletmelerden güçlü bir büyüme gösterdiğini düşünüyor. Biyobenzerlerin geliştirilmesi ve üretilmesi de dahil olmak üzere, işletmelere büyük oranda yatırım yapmaya devam edeceğini de eklemekten çekinmiyor.

Geçen yıl, rüşvet suçlamalarıyla cezalandırılan Samsung mirasçısı Jay Y.Lee’ye rağmen teknoloji deviyle ilgili güven hala yüksek. Şirketi, önümüzdeki üç yıl içinde 20.000’den fazla iş yaratacağı düşünülüyor.

AI’ya olan bağılımlılığı gösteren bir dizi büyük isim markasından sadece bir tanesi  Samsung. Geçtiğimiz günlerde, Ford sirketi de, AI’ye 4 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklamıştı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz