Araştırmacılar, gömülü pil veya elektronik aygıtlara gerek kalmadan veri iletmek için 3D baskılı plastik nesneler için bir yol geliştirdi. Geçen yıl, cihazlarının rüzgar hızını ve sıvı akışını nasıl ölçtüğünü gösterdiler. Daha sonra bu bilgileri ortamdaki WiFi sinyallerini yansıtan bir antenle ilettiler. Şimdi, işlerini bir adım daha ileriye taşıyorlar. Akıllı hap şişeleri veya protez gibi cihazlarının kullanımı tekip edebilecek teknoloji üzerinde çalışmalarına devam ediyorlar.
Hastalara ilaçlarını almasını hatırlatacak protez ve akıllı hap şişeleri!
Ekip, bu 3D baskılı nesneleri akıllı cihazlara dönüştürmek için karmaşık eylemleri izlenmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca bu işlem veri saklama yeteneği de gerekiyor. Daha önceden aygıtlar bir deterjan şişesinden ne kadar sıvının döküldüğünü ölçmek için test edilmişti. Bu teste hareketi tek yönde takip edebildiler. Bir hap şişesinin açılmış olup olmadığını belirlemek için tek yönde hareket yeterli olmadı. Bu kez, iki anteni, iki yöne hareket ettirebilen iki anten oluşturdular . Böylece, hem akıllı hap şişelerine hem de protezlere uygulanabilecek bir yöntem ortaya çıktı.
Bilgi saklamak için, ekip insülin kaleminin örneğini kullandı. Bu nedenle, bir mandalın içine bir yay koydular. Düğmeye her basıldığında, bu yayın daha da sıkılaşmasını sağlıyor. Kullanıcı WiFi aralığına geri döndüğünde, mandalları serbest bırakabiliyor. Sistemde yay, gömülü bir antene dokunmak için bir düğmeyi tetikleyerek gevşiyor. Her bir tuşa basıldığında, kullanım verilerinin iletilmesi sıklığına izin veren bir anten kontağına çevriliyor.
Ekip, bu prototip cihazlarını daha küçük hale getirmeyi planlıyor. Böylece gerçek hap şişelerine, protezlere ve insülin kalemlerine uygulanabilir. Araştırmacılar çalışmalarını bu ayın sonunda Kullanıcı Arayüzü Yazılım ve Teknolojisi ile ilgili ACM Sempozyumunda sunacaklar!