Uzmanlara göre bir bebeğin anne karnında 39 hafta kadar kalması gerekiyor. İdeal gelişimini tamamlaması için bebeğin anne karnında 38-41 hafta arasında bir zamana ihtiyacı var. Ancak bazı minikler biraz aceleci olabiliyor. Hamileliğin 37’inci haftasından önce dünyaya gelmiş prematüre bebekler gelişimini dışarıda tamamlayabilmek için bir süre daha hastanede kalıyor. Bu süreç özellikle ebeveynler için oldukça zor geçiyor ancak asıl mücadele içeride.
Erken doğan bebekler çoğunlukla zayıf emme refleksiyle dünyaya geliyor ve bu yüzden beslenmeleri zorlaşıyor. UCLA Mattel Çocuk Hastanesi‘ndeki araştırmacılar, prematüre bebeklerin emme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için Emzikle Aktifleştirilmiş Ninni (PAL) adlı yeni bir cihaz geliştirdi.
Şimdilerde hastanede test edilen cihaz, bebeklere, ebeveynleri tarafından kaydedilmiş ninnileri dinletiyor. Böylelikle ebeveyn ve bebek arasındaki bağ da güçleniyor.
PAL ile bebekler daha hızlı beslenmeyi ve kilo almayı öğreniyorlar çünkü ebeveynlerinin seslerini duymaya devam etmek istiyorlar. PAL, bebeğin emziği emip emmediğini algılayabiliyor. Böylece bebek emmeyi bıraktığında şarkıyı durduruyor. Bebeğin şarkıyı dinlemeye devam etmesi için emziği emmesi gerekiyor.
Bebeklerin refleksini geliştiren cihaz aynı zamanda ebeveynlerine bebekleri için bir şeyler yaptırarak onlara daha iyi hissettiriyor.