Ana kucağı nedir? Nasıl kullanılır?

0
767 Okunma

Bebek için yapılacak alışveriş içerisinde mutlaka olması gereken ürünlerden biri de ana kucağı. Ana kucağı, sallama özelliği ile bebeğinizin her an huzurlu ve mutlu olmasını sağlar. Peki ana kucağı nedir? 

Ana kucağı ne işe yarar?

Bebekler ağladıkları zaman genellikle kucağa alınır ve sallanır. Bu cümleyi kurmak çok kolay olsa da bebeğin ağlamasını durdurmak uzun sürebilir. Bu tür durumlarda profesyonel yardıma ihtiyaç duyulur. Bunlardan biri de anne ve babaların gözdesi haline gelen ana kucağı.

Ana kucağı, her an bebeğinizin yanındaymışsınız hissi verdiği için ağlama sesi neredeyse hiç duyulmaz. Aynı zamanda ev tipi elde ve kucakta taşınan modelleri de mevcut. Son zamanların popüler ürünü haline gelen ana kucağı, çocukların rahat bir şekilde uyumasını sağlar. Aşağı ve yukarı, sağa ve sola hareket eden ana kucağı, zamandan da tasarruf edilmesini sağlar.

Ana kucağında bebekler kaç aylıkken oturmalı?

Yeni doğan bebeklerin vücut yapıları esnek olduğu için belli bir süre oturtulmaması öneriliyor. Bebekler üçüncü aylarından itibaren yavaş yavaş oturmaya alıştırıldığı için ana kucakları bu aydan itibaren kullanılmaya başlanabilir.

Ana kucağı çeşitleri elektrikli ve manuel olarak ikiye ayrılıyor. Bebek için alışveriş yaparken bunu da dikkate almak gerekiyor.

Peki siz bebek alışverişinde ana kucağı aldınız mı? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz