Çiftlik hayatı yaşatan Stardew Valley 14 Mart’ta Play Store’da!

0
1.624 Okunma

App Store ve Google Play Store’dan indirilen mobil oyunların sayısı her geçen gün artıyor. Oyun geliştiricileri de mobil platformlara daha fazla önem vermeye başlayıp, her seferinde daha etkileyici mobil oyunlarla karşımıza çıkıyor. Son zamanlarda ateşli, silahlı mobil oyunlar öne çıksa da hala yavaş tempolu oyun arayışında olan insanların sayısı da az değil. Stardew Valley de bu tarzda, sıkılmadan oynanacak bir oyun arayanların derdine derman oluyor. 

Şimdilik yalnızca iOS cihazlarda oynanabilen oyun yakın 14 Mart’ta Android’de de kendini gösterecek. 

Oyun temelde bir strateji oyunu. Bir çiftlik kurup geliştirip kendi imparatorluğunuzu oluşturmanız gerekiyor. Oyun sırasında hayvanları besleyip mahsulleri doğru zamanda toplamalısınız. Stardew Valley için aslında meditasyon özelliği olan bir oyun diyebiliriz. Sanal çiftlikte kendinize yeni bir dünya yaratabilir, kısa süreli de olsa tarımla uğraşarak stres atabilirsiniz. Ayrıca oyunda diğer oyuncularla iletişim kurup sosyalleşmek de mümkün. Stardew Valley geniş kapsamlı bir oyun. Bunu Farmville gibi oyunlarla karıştırmamak gerekiyor. Oyun süresince tehlikeli canavarlarla karşılaşarak gizemli mağaraları keşfediyorsunuz. Ayrıca evlilik yaparak aile kurabiliyorsunuz. Köyde mevsimsel festivaller düzenleniyor, onların bir parçası olmanız gerekiyor. Mahsul yetiştirirken, lezzetli yemekler yapabilmek için kap kacak da üretebiliyorsunuz. Balık tutma noktalarında keyifli bir öğlenden sonra geçirme imkanınız da var.

Ödüllü oyun App Store üzerinden 54,99 TL’ye satın alınabiliyor. En önemli dezavantajı ise şimdilik Türkçe dil desteğinin olmaması.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz