Demir kadın Neslican Tay unutulmadı!

0
774 Okunma
demir-kadin-neslican-tay-unutulmadi

Kanser hastalığına karşı verdiği mücadeleye rağmen  yüzünde eksik olmayan gülüşüyle tanıdığımız  Neslican Tay, sosyal medya tarafından unutulmadı. Bugün  doğum günü olan  Neslican Tay’ın sevenleri sosyal medya hesabı Twitter’dan doğum gününü  kutlayarak, unutmadıklarını bir kez daha gösterdiler.

Neslican Tay, 21 yaşında olmasına rağmen 2 kez kansere yakalanmış ve yakalandığı üçüncüsü kansere karşı savaşıyordu. Neslican Tay demir kadın olarak simgeleştirilmişti. Kansere yakalanan Tay, sol bacağını kaybetmişti. Buna rağmen yüzünden eksik olmayan gülücükleri Twitter’da bir çok kişi onu taktir ederek verdiği mücadeleye destek oluyordu.

Hayatının en heyecanlı, yoğun ve stresli üniversite sınavı yolculuğunda kanser yakasına yapışmış olmasına rağmen asla yılmadan hayalleri için uzun bir süre savaştı. Tüm bu zorlu süreçte hayallerinden ve kendinden asla vazgeçmeyen Neslican Tay ağır kemoterapi tedavisine rağmen Bahçeşehir Üniversitesi’nde Psikoloji bölümünü kazandı.  sosyal medyada unutulmadı.

demir-kadin-neslican-tay-unutulmadi-1

Neslican Tay sosyal medya tarafından unutulmadı

Sağlık sorunlarına rağmen kendi kişisel hesabında yaptığı paylaşımlarla herkese adını ve verdiği amansız mücadelesini duyurmayı başarmıştı. Kanser ile mücadelesini hiç korkmadan cesurca paylaşarak kendi yaşıtı hastalara destek ve moral kaynağı olmuştu.

Hastalık yakasını bırakmamasına rağmen gülen yüzünü, enerjisini asla yitirmedi. Herkese örnek olmak istedi ve hastalığıyla savaşırken, “Belki kaybedeceğim ama savaşırken kaybedeceğim.” demişti. Gözlerini kapatana dek hayatının her anını hastalığıyla savaş halinde geçirdi. Kesilen bacağına rağmen gülüşü asla azalmadı. Geçtiğimiz yıl hastalığa üçüncü kez yakalandığını öğrendi. Ama yılmadı ve bu süreç içerisinde de savaşmaya devam etti. Tüm mücadelesine rağmen Neslican Tay geçen sene aramızdan ayrıldı.

https://twitter.com/cagritaner/status/1238796483186524160?s=20

Neslican Tay, yaşasaydı bugün 22 yaşında olacaktı. Gülüşü, mücadelesi, azmi sevenleri ve bu süreç içerisinde hastalıkla uğraşıp, ondan destek alanlar da onu unutmadı. Sosyal medya hesabı Twitter’dan doğum gününü kutladılar. Neslican Tay, bir arkadaşını kanserden kaybetmiş ve bu durum için:

“Kardeşim yaşında bir arkadaşımın vefat haberini aldım onkoloji koridorunda. Herkes dayanamadı, gücü yetmedi bilmem ne. Sanki kanserin ne olduğundan, çektiği acıdan haberleri varmış gibi. ‘Mücadelesi çok güzeldi diyeceksiniz!’; dayanamadı değil! Güzel uyu Taner’im, Mücadelen çok güzeldi.” demişti. Sevenleri de onun istediği şekilde andı.

https://twitter.com/kedimsibiyik/status/1238752603435085824?s=20

https://twitter.com/berkayelpik/status/1238808023306514433?s=20

 

vivo X30 Alexander Wang imzalı tasarımla geliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz