YouTube alışveriş özelliği test aşamasında

0
186 Okunma

Pandemi sürecinde e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerde, geçtiğimiz yıllara göre artış yaşandı. Bu artışlar, beraberinde yenilikleri de getirmeye devam ediyor. Instagram ve Facebook’ta bulunan alışveriş özelliği şimdi de YouTube’a geliyor. YouTube, izleyicilerin ürünleri doğrudan videolardan satın almasına olanak tanıyan özellikleri test ettiğini duyurdu.

Videolarda bulunan öğeler satın alınabilecek

Google, YouTube videolarından direkt alışveriş yapmasını sağlamak amaçlı yeni bir özelliği test ediyor. YouTube üzerinden binlerce takipçisi bulunan kanalların önerdiği ürünleri daha kolay satın almak için geliştirilen özellik şu an için ABD’deki kullanıcılar için test ediliyor. Ayrıca özellik videoda yer alan ürünler hakkında bilgi almayı sağlamanın ötesinde, o ürün hakkındaki videoları izlemeyi ve satın almayı da içeriyor.

 

Pandemi alışveriş alışkanlıklarımızı değiştirdi

Paylaşılan duyuru metninde,

“YouTube’da alışveriş yapmanın yeni bir yolunu test ediyoruz: Kullanıcıların YouTube videolarında öne çıkan ürünleri kolayca keşfetmeleri ve satın almaları için yeni bir yol deniyoruz. Bu pilot programda yer alan belirli içerik oluşturucular, videolarına seçilen bazı ürünleri ekleyebiliyorlar. İzleyiciler, videonun sol alt köşesindeki alışveriş çantası simgesini tıklayarak öne çıkan ürünlerin bir listesini görebilecek. Ayrıca buradaki alandan o ürünlerle ilgili daha fazla bilgi, ilgili videolar ve satın alma seçenekleri görmek için her ürünün sayfasını inceleyebilme imkanı bulunuyor. Şu anda bu özelliği sınırlı sayıda içerik oluşturucu ile denemekteyiz. Bahsettiğimiz alışveriş butonu özelliğini ise sadece ABD’deki kullanıcılar; iOS, Android ve masaüstünde görebilirler.” açıklaması yapıldı.

Google, sanal makyaj testini başlattı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz