Pandemi alışveriş alışkanlıklarımızı değiştirdi

0
264 Okunma

Pandemi döneminde evin tüm ihtiyaçlarını internetten temin etmeye başladık. Eskiden sadece konfeksiyon, teknoloji, ev yaşam ürünlerini internet üzerinden satın alıyorduk. Hatta bu ürünleri de sadece indirim dönemlerinde veya vaktimiz olmadığı zamanlarda online alışveriş olarak edindik. Şimdi ise durum çok farklı artık mutfak ihtiyaçlarımızı dahi internetten sipariş ediyoruz. 

Online alışverişe ayrılan bütçe arttı

Alışveriş siteleri artık kategorilerine market alışverişlerini de ekledi. Büyük marketlerse kendi online alışveriş sitelerini kurdu bile. Pandemi sebebi ile marketlerde gezmek istemeyen kişiler bu uygulama ve sitelere yöneldi. Ödeme konusunda da oldukça avantajlı olan alışverişlerde belli bir ücret üzerinde kargo, teslimat ücreti ödemiyorsunuz. Sadece büyük market ve mağazalar değil yerel birçok markette aynı şekilde telefon üzerinden sipariş alıyor.

A101 14 Ocak aktüel kataloğu Tefal buharlı ütü özellikleri

Konu sadece market alışverişleri için geçerli değil. Evin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını internetten satın alıyoruz. Örneğin kış için bir monta ihtiyacımız olduğunda çıkıp mağazalarda gezerek alacağımız ürüne karar veriyorduk. Şimdi kısıtlamalar ve koronavirüs salgını nedeniyle internet siteleri üzerinden aradıklarımızı bulmaya çalışıyoruz.  Online alışveriş sağlık açısından daha risksiz olmasının yanı sıra zamandan da tasarruf etmenizi sağlıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz