WhatsApp tepkilere dayanamadı geri adım attı!

0
179 Okunma
WhatsApp iki yeni özellik

Yayınladığı güncelleme ile kullanıcılarından büyük tepkiler toplayan WhatsApp, sözleşme şartlarında geri adımı sonunda attı. Tepkilere karşı öncelikle bir açıklama yayınlayan WhatsApp’ın ikinci açıklaması da gecikmedi. Tepkilere karşı duramayan WhatsApp, sözleşme tarihini erteledi.

WhatsApp sözleşme tarihini erteledi

WhatsApp’ın paylaştığı açıklamada yer alan ifadelere göre sözleşme gereği 8 Şubat’ta kapatılması planlanan hesapların tarihi bir süreliğine ertelendi. Kullanıcılara 15 Mayıs’a kadar süre tanıyan WhatsApp paylaşımının tamamanı aşağıdaki görselden inceleyebilirsiniz.

Sözleşmenin detaylarında şu ifadeler yer alıyor, 

“Son güncellememizde ne kadar kafa karışıklığı olduğunu pek çok kişiden duyduk. Endişeye neden olan birçok yanlış bilgi var ve herkesin ilkelerimizi ve gerçekleri anlamasına yardımcı olmak istiyoruz.” denildi. Kullanıcı sözleşmesi ile uçtan uca şifreleme ile korunan özel mesajların ne Facebook ne de WhatsApp tarafından görülmediğinin de altı çizildi.

“İnsanlardan şartları incelemelerinin ve kabul etmelerinin isteneceği tarihi geri alıyoruz. 8 Şubat’ta hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek. Ayrıca, WhatsApp’ta gizlilik ve güvenliğin nasıl çalıştığına dair yanlış bilgileri temizlemek için çok daha fazlasını yapacağız. 15 Mayıs’ta yeni kullanıcı sözleşmesi sunulmadan önce, insanların rahatça gözden geçirmesi için kademeli olarak süreci ilerleteceğiz.”

WhatsApp’tan yeni Türkiye açıklaması geldi

Türkiye sözleşme ile ilgili soruşturma başlattı

Sözleşme ile alakalı BTK, Bakanlık, KVKK ve Rekabet Kurumu‘nun  WhatsApp için bir araya gelerek karar vereceği bilgisi paylaşılmıştı. Gelişmeler kapsamında ilk açıklama Rekabet Kurumu’ndan geldi. Açıklamada  “4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesinde yer alan maddelerin, WhatsApp ve Facebook’un paylaşım politikasının hukuksuz olduğunu açıkça ortaya koyuyor.”  ifadeleri yer alıyor.

Sözleşme ile ilgili KVKK tarafından da yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler açısından inceleme başlattı. Ayrıca TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Çarşamba günü AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman’ın, Başkanlığı’nda toplanarak hem WhatsApp hemde diğer dijital kanalları dinleme kararı aldı. İlgili kanal temsilcilerinin görüşlerine başvurulacak.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz