Clubhouse nedir? Nasıl katılabiliriz?

0
859 Okunma

Hayatımıza aniden giren ve herkesin gündemine oturan Clubhouse uygulaması ses tabanlı yeni bir sosyal ağ uygulaması. Henüz sadece iOS kullanıcılarının katılabildiği bu uygulamaya dahil olabilmek için davetiyeye ihtiyacınız var.

Clubhouse’a katıldığınızda size ait iki davetiyeniz oluyor ve bu davetiyeleri arkadaşlarınızın uygulamaya katılması için kullanabiliyorsunuz. Uygulamada konuşma başlatmak için üç seçenek var. Open Room herkesin kullanımına açık oda olarak geçiyor. Herhangi bir kısıtlama olmadan odalardaki sohbetlere katılabilirsiniz. Social Room sadece ağınızda olan, takipleştiğiniz kişiler ile iletişim kurabildiğiniz odalar. Closed Room‘da ise dışarıdan odaya katılıp konuştuklarınıza dahil olamıyor. Takip ettiğiniz bir kişi oda açtığında size bildirim geliyor. Eğer isterseniz dahil oluyorsunuz.

Odalardaki ses kayıtları şimdilik tutulmasa da kullanıcılar akıllı telefonlarındaki ekran kaydı özelliğinden yararlanarak konuşmaları kayıt altına alabiliyor.

Odada bulunan en az bir moderatör, kimlerin konuşacağını belirliyor. Odadaki kişiler üç ayrı bölüme ayrılmış; konuşanlar, konuşanların takip ettikleri ve diğerleri. Konuşma esnasında el emojisine tıkladığınızda moderatör size konuşma izni verebiliyor.

Uygulamanın içinde birçok çeşitli alandan uzmanların kariyer başta olmak üzere geniş yelpazedeki konuşmalarına dahil olabilir, keyifli anlar geçirebilirsiniz. Uygulama da zaten birçok kişinin konuşması ve aynı zamanda dinleyicilerin de zaman zaman buna dahil olarak etkileşimli bir ortam yaratılması üzerine kurulu.

Uygulama oldukça ilgi görürken Android işletim sistemli cihazlarda ne zaman kullanılabilir olacağı ise merak konusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz