WhatsApp soruşturması ile ilgili ikinci adım

0
201 Okunma
whatsapp

WhatsApp yeni kullanıcı sözleşmesi ile çok fazla tepki alınca yavaş yavaş geri adım atmaya başlamıştı. İlk geri adım ile sözleşme kabul tarihini erteleyen WhatsApp hakkında Türkiye tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında ikinci adım atıldı. Türkiye, WhatsApp’tan bilgi ve belge talep ettiğini açıkladı.

WhatsApp soruşturmasında son gelişmeler

whatsapp

Ocak ayının başında gizlilik ilkesini yenileyen WhatsApp, kullanıcılarına birer bildirim ile bunu duyurdu. Birçok kişinin dikkatinden kaçan bu bildirime kullanıcılar bilinçsiz olarak onay verdi. Sözleşmenin içeriklerine bakıldığında tedirgin olan kullanıcılar farklı mesajlaşma platformları için arayışlara başlamıştı. Tüm bu olayların üzerine “Avrupa Bölgesi” sözleşme konusunda özgür bırakılınca eşitsizlik daha büyük tepkilere neden oldu. Duruma el atan KVKK, konu ile ilgili WhatsApp’a soruşturma açtı.

WhatsApp alternatifi 4 mesajlaşma uygulaması

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Faruk Bilir soruşturma ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Kişisel Verileri Koruma Kurulunca (KVKK) incelemenin, temel ilkeler, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ile açık rızanın unsurları ve açık rızanın hizmet şartına bağlanıp bağlanmaması yönünden gerçekleştirildiğini anlatan Bilir, “WhatsApp’a tebligat yapıldı, bilgi ve belge talep edildi. Sürecin takipçisiyiz” şeklinde konuştu.

Sözleşme ile ilgili WhatsApp şimdiye kadar sadece tek bir geri adım attı. Sözleşmenin kabul edilmemesi durumunda kullanılamayacak olan uygulamanın, sadece kabul etme süresi uzatılmıştı. Rakiplerine büyük bir pazar bırakan WhatsApp’ın konu ile ilgili neler yapacağı merakla bekleniyor.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz