Yeni nesil televizyon temizliği nasıl yapılmalı?

0
396 Okunma
Televizyon temizliği

Tüplü televizyonlar artık tarihin tozlu raflarına kaldırıldı. Neredeyse herkesin evin de yeni nesil LCD, OLED, kavisli gibi yeni nesil televizyonlardan var. Eski televizyonlara göre daha hassas malzemelere sahip olan bu televizyonların temizliği ise birçok insanı tedirgin ediyor. Peki doğru televizyon temizliği nasıl yapılmalı? Hangi ürünler televizyonumuza zarar vermez? işte bu soruların cevabını birlikte vereceğiz.

Televizyon temizliği için 5 öneri

Televizyon temizliği

Öncelikle belirtelim ki yeni nesil televizyonların ekranlarında kullanılan malzemeler toz tutmayan özelliklere sahiptir. Yine de ev tozu, parmak izi gibi etkenler sebebi ile zaman zaman temizleme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Televizyonunuza zarar vermeyecek birkaç ürünü sizler için listeledik.

Temizlik yapmadan önce cihazının elektrik bağlantısını koparmayı unutmayın!

Mikrofiber bez veya gözlük temizleme bezleri

Gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliklere sahip mikrofiber bezler temizlik için daha sık tercih ediliyor. Televizyon temizliği için iki bezden bir tanesini mutlaka edinin. Herhangi bir temizlik bezi, kağıt havlu, peçete, yada annelerimizin geleneksel toz bezi eski tişörtlerinizi kullanmayın. Cihazınızı sildiğinizde çıkmayan lekeler için baskı uygulamayın.

Sirkeli su en iyi temizleyici olabilir

Birçok temizlik alanında kullanılan sirke televizyon temizliğinde de yardımınıza koşuyor. Eşit miktarda sirke ve su ile hazırladığınız karşımı mikrofiber bez ile baskı uygulamadan televizyonunuz üzerinde kullanabilirsiniz. Temizlik işlemi bittikten sonra temiz bir mikrofiber bez ile durulayıp kurulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yatak odalarına televizyon konulması doğru mu?

Kimyasal temizlik ürünlerinden uzak durun

Evin genel temizliğinde kullandığınız kimyasal temizlik ürünlerini direkt olarak ekrana püskürtmeniz ciddi sorunlara yol açabilir. Eğer başka bir temizlik ürününüz yoksa suyla seyreltip bir bez yardımı ile hafif hareket uygulayarak temizlik yapabilirsiniz. Mümkün olduğunca cihazınızı kimyasallardan uzak tutun.

Önce lekelere odaklanın

Televizyonunuzu silmeden önce nerede lekeler olduğunu tespit edin. Lekeli bölgeleri daha küçük daireler ile temizleyip tüm televizyona yayılmasına engel olabilirsiniz. Lekelere baskı yapmamaya özen gösterin bu durum televizyonunuzun ekranına zarar veriyor.

Islak bez televizyonlara zarar veriyor

Televizyon temizliği sırasında hiçbir şekilde ıslak bez kullanmayın. Nemli bez ile temizliğinizi kısa sürede tamamlayıp mutlaka kurulayın. Elektronik cihazlar nem ve ıslaklıktan çok hızlı etkilenebilirler. Temizliğiniz bittikten sonra bir süre bekleyip daha sonra fişe takın.

Televizyon temizliği ile ilgili önerilerimiz bu şekilde. Siz de televizyonunuzun uzun ömürlü olması için kimyasal ürünlerden ve sert hareketlerden daima kaçının.

Siz televizyonunuzu temizlerken hangi yöntemlerden faydalanıyorsunuz?

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz