Uzaktan eğitimden yüz yüze eğitime geçişte nasıl uyum sağlanır?

0
321 Okunma
yüz yüze eğitim

Pandemi nedeni ile bir süredir çocuklar uzaktan eğitim alıyor. Kademeli normalleşme sürecinin başlaması yüz yüze eğitim kısmen başladı. Bu süreçte özellikle küçük çocuklar uyumu yakalamakta zorlanıyor. Bir geçiş dönemi gibi değerlendirilebilecek olan dönemde çocuklarımız hem uzaktan hem de yüz yüze eğitimi birlikte alıyorlar. Peki “Çocuklarımızı Yüz yüze eğitim sürecine nasıl adapte edeceğiz?” ve “Bu iki süreç arasında nasıl bir geçiş sağlamalıyız?”

Yüz yüze eğitim için uyum süreci nasıl geçirilmeli?

yüz yüze eğitim

Her şeyin başı sağlık

Pandemi döneminde çocuklar kadar ebeveynlerinde yemek düzeni değişti. Sürekli evde olmanın ve hareketsizliğin verdiği etkiyle eskiye göre daha düzensiz beslendik. Çocuklar okula başladıkları bu dönemde aradaki dengeyi kurmakta zorlanabilirler. Bu yüzden daha sağlıklı ve proteinli besinler ile bağışıklık sistemlerini güçlü tutabilir ve yüz yüze eğitim günlerindeki beslenme alışkanlıklarına göre bir plan belirleyebilirsiniz.

Uyku düzeni sorunları olabilir

Uyku düzeni veya uyku verimliliği elbette sadece belli bir saate yatıp kalkmak ile sağlanamayabiliyor. Bu süreçte sürekli farklı ortamlara giren çocuklar uyku bozukluğu yaşayabiliyor. Bir rutin tutturmakta elbette fayda var. Fakat öncelikli olarak eğer uyku problemi yaşıyorsanız geri planda yatan sebep üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Özellikle uzun süre sosyal ortamdan uzak kalan çocukların okula gitmesi bazı uyum problemlerini beraberinde getirebilir.

Motivasyon ve sorumluluk bilinci

Uzaktan eğitim sürecinde derslerine veli desteği ile katılan öğrenciler kendilerini okulda yalnız hissedebilir. Özellikle eğitime yeni başlayan ilk okul öğrencileri için yüz yüze eğitim süreci biraz daha sıkıntılı geçebilir. Çocuklarınızı kendi başına bu derslerin altından kalkabileceğine dair motive edebilirsiniz.

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Salgın ne zaman bitecek?

Çalışma programı hazırlarken daha özverili olun

Uzaktan eğitim çocukların derslerden yeterince verim almasına engel oldu. Düzenli bir çalışma ortamı ve koşulu sağlamak her ev için mümkün değil. Elbette onun için gerekli ortamı kurmaya çalıştınız fakat bu düzen yüz yüze eğitimin verildiği sınıf ortamları kadar verim sağlayamaz. Bu sebeplerle çocuklarda dikkat bozuklukları yaşanabilir. Bu durumu atlatmak için çalışma programlarına daha kısa süreler ile başlayıp zamanla uzatabilirsiniz. Aniden çocukları uzun ders sürelerine itmek verimsiz çalışmalara ortam oluşturabilir.

Gerekirse psikolojik destek alabilirsiniz

Pandemi dönemi herkes için aynı şekilde geçmedi. Kimi evlerde çeşitli sıkıntılar, kayıplar veya gerginlikler yaşandı. Bu süreçten siz veya çocuğunuzun olumsuz etkilendiğini düşünüyorsanız psikolojik destek alabilirsiniz. Özellikle sosyal ortama adapte olmaya çalışan çocuklarımız için bu destek güzel bir çözüm olabilir.

Kademeli normalleşme süreci ile yüz yüze eğitimin kısmi olarak açılmış olmasını fırsata çevirebilirsiniz. Özellikle eğitim hayatına yeni başlamış çocuklarınız için bu dönemi bir alıştırma dönemi olarak değerlendirip yüz yüze eğitim sürecine daha hızlı uyum göstermesini sağlayabilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz