Clubhouse’un yeni rakibi TikTok olacak

0
384 Okunma
tiktok

Sosyal medyaya yeni bir anlam kazandıran Clubhouse, başlattığı trend ile diğer platformları da harekete geçirdi. Sosyal medya platformlarından peş peşe gelen yenilik haberlerine bir ekleme de TikTok ile geldi. Gelen haberle göre TikTok ana şirketi yakın zaman da Clubhouse benzeri bir uygulama geliştirebilir.

Clubhouse rakiplere doymuyor. Yeni isim TikTok

Tiktok

Tüm dünya da viral haline gelen Clubhouse uygulaması bir süre önce Çin’de yasaklandı. Kalabalık bir nüfusa sahip olan ülkede benzer bir uygulama aranınca diğer platformlar alternatif özellikler eklemeye başladı. Gizmochina’nın haberine göre TikTok ana şirketi ByteDance, Clubhouse rakibi sesli sohbet uygulamasını geliştirmek için çalışmalara başladı. Henüz gelişmenin TikTok üzerinde mi ayrı bir uygulamayla mı sunulacağı bilinmiyor. Gelen bilgiler arasında uygulamanın ilk olarak Çin kullanıcıları ile buluşması planlanıyor. Kullanılacak her iki yöntemde de eğer planlar istenilen gibi giderse; uygulamanın özellikle Çin’de yaygın kullanılması bekleniyor.

Clubhouse’a alternatif olacak Twitter Spaces Türkiye’de.

Özellik veya uygulama ile ilgili bilgiler şimdilik bunlarla sınırlı. İlerleyen dönemlerde Clubhouse rakipleriyle mücadele edebilmek için nasıl gelişmeler yapacağı ise ikinci bir merak konusu.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz