Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Salgın ne zaman bitecek?

0
162 Okunma
salgın ne zaman bitecek

Koronavirüs neredeyse 1.5 yıldır hayatımızda. Çocuğumuz artık kısıtlı yaşamaya, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaya alıştık. Her ne kadar bu hastalıkla yaşamaya alışmış gibi görünsek de akıllardaki en büyük soru, “Salgın ne zaman bitecek?” sorusu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bu soruya bir cevap verdi.

Uyku eksikliği koronavirüse yakalanma riskini arttırıyor

Salgın ne zaman bitecek?

Hayatımızı her anlamda olumsuz etkileyen salgın ile hem ekonomik hem de sosyal birçok zarar yaşadık. Korkuyla geçen bu dönemde saatler içinde dünyanın her köşesinden yüzlerce insan hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge hayatımızı değiştiren salgın ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Danimarka radyosunda konuşan Dr. Hans Kluge; salgın hakkında artık daha fazla bilgiye sahip olduklarını ve en kötü senaryonun geride kaldığını ifade etti.

salgın ne zaman bitecek

Mutasyon ile daha yayılıcı ve tehlikeli hale gelen virüsün ne kadar süreceği en büyük merak konusu. Tüm hayatımızı değiştirmeye sebep olan ve dünyayı etkileyen salgın hakkında birçok varsayım bulunuyor. Dr. Hans Kluge salgının gidişatı ve aşı çalışmalarının sıkı takibi ile hastalığın bitimi ile ilgili bir tahmini var. Öyle ki Dr. Hans Kluge, “2022’nin başında salgının sona ereceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. Bu yanıt, “Salgın ne zaman bitecek?” sorusunun tam karşılığı olmasa da en azından etkilerinin ne zaman biteceği konusuna bir açıklık getiriyor. Elbette bu tarihte salgın tükenmiş olamayacak. Fakat aşı çalışmaları ve hastalığı tanımlayabilme arttığı için artık kısıtlamalara ihtiyacımız olmayacağını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz