Mikrodalga fırın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

0
760 Okunma

Mikrodalga fırınlar, özel olarak yapılmış sistemleri sayesinde içerisinde bulundurmuş olduğu su moleküllerinin sürekli titreşimde kalması sağlanarak elde edilen enerji ile yemekleri ısıtmaktadır. Bu fırınlar kullandığı yüksek güçlü radyo dalgaları ile diğer tip fırınlara kıyasla yemeğinizi ortalama 6 kat daha çabuk pişirebilmektedir. Peki mikrodalga fırın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Kullanılan madde

Mikrodalga fırın alırken kapağın yerleştirildiği filtrenin metal olmasına dikkat edilmelidir. Filtrenin metal olması elektromanyetik dalgaların dışarı sızmasını önler.

Kullanım alanı

Mikrodalgaların 2 farklı çeşidi bulunmaktadır. Birisi yalnızca donmuş gıdaları çözündürmek için kullanılır. Diğeri ise hem donmuş gıdaları çözündürmek için hem de yemek pişirmek için de kullanılabilir. İhtiyacınıza göre olanı tercih etmeniz sizin için ekonomik açıdan daha iyi olacaktır.

Boy ve güç

Mikrodalga fırın alırken boylarına dikkat etmelisiniz. Orta veya tam boy mikrodalga fırınların birçok işlevi vardır. Orta büyüklükteki fırınlar 800 ila 1.000 watt güç sağlayabilirken, tam boyutlu fırınlar 1.000 ila 1600 watt güç sağlayabilir. Daha yüksek güç, gıdanın daha kısa sürede hazırlanabileceği anlamına gelir.

Hacim

Mikrodalga fırın alırken hacmi kullanım yerine göre belirlenmelidir. Evde kullanmak istiyorsanız ve çekirdek bir aileyseniz, 17 ila 20 litre kapasite yeterlidir. Daha kalabalık bir aile için yemek pişirecekseniz daha büyük hacimli bir modele bakmalısınız.

Buhar makinesi alırken nelere dikkat etmeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz