WhatsApp, fotoğraf kalitesi sorununa çözüm getirdi!

0
167 Okunma
whatsapp

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sadece mesaj ile haberleşme değil birçok konuda tek isim haline geldi. Alternatif mesajlaşma uygulamalarına oranla en çok tercih edilen platform görüntülü görüşme ve veri aktarımı gibi konularda da tercih ediliyor. Özellikle fotoğraf aktarımı konusunda ilk tercih olan WhatsApp, uzun süredir fotoğraf kalitesi düşüklüğü sebebi ile eleştiriliyordu. Kullanıcıların farklı çözümler ürettiği konu ile ilgili nihayet bir adım atıldı. Artık yüksek kalite fotoğraf göndermek için çeşitli alternatiflere ihtiyacınız olmayacak. İşte detaylar.

WhatsApp, fotoğraf kalitesi için 3 yeni seçenek sunacak

Uzun süredir kullanıcıların çeşitli alternatifler ürettiği konu hakkında nihayet bir adım atıldı. WhatsApp’tan fotoğraf göndermek isteyen kullanıcılar kalite bozulduğu için “Belge” seçeneğini kullanıyordu. Yeni gelecek özellik ile artık bu ayrıntıya gerek kalmayacak. Android ve iOS tarafından fotoğraflarınızı 3 farklı kalite seçeneği kullanarak göndermeniz mümkün olacak. Çeşitli sızıntıların yer aldığı WABetaInfo tarafından paylaşılan görsele gör; otomatik en iyi kalite ve veri tasarrufu seçenekleri yer alıyor.

whatsapp fotoğraf kalitesi

İlk seçenek olan “Otomatik(varsayılan)” görüntüleri ağ hızınıza göre kendisi belirleyecek. Eğer işinizi şansa bırakmak istemiyorsanız; “En iyi kalite” seçeneğine yönelmeniz gerekiyor. Burada fotoğraflar asıl kalitesinde olmasa da maksimum kalitede karşı tarafa aktarılacak. Bu durum sizin için önemli değil ve gereksiz veri tüketimi yapmak istemiyorsanız üçüncü bir seçenek yer alıyor. “Veri tasarrufu” seçeneği ile görüntüler daha düşük kalitede ve az yer kaplayacak şekilde karlı tarafa ulaşacak.

Kutusu UVnano teknolojili LG Tone Free 2021 serisi tanıtıldı!

Birçok kullanıcının yüzünü güldürecek bu özellik henüz tam anlamı ile yeterli değil. Çünkü hala fotoğraflar %100 kalite ile karşı tarafa aktarılamıyor. Fakat eskiye nazaran daha kaliteli sonuçlar elde edileceği kesin. Kalite düzenlemesinin yanında bir düzenleme daha yer alıyor. Eğer fotoğraflar 2048×2048 pikselden daha büyük bir boyuta sahipse gönderilmeden önce yeniden boyutlandırılacak. Tabi fotoğrafların daha kaliteli karşı tarafa aktarılması veri tüketimine de etki edecek. Bu problemi ortadan kaldırmak için otomatik veya veri tasarrufu seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Yeni özelliğin gelmesiyle sizin tercihiniz hangisi olacak? Yeni özellikler sizin için yeterli değilse “Belge” modu ile gönderimine devam edecek misiniz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz