Bekleyenlere müjde: Instagram’da artık bilgisayardan fotoğraf paylaşmak mümkün!

0
338 Okunma
Instagram

Sosyal medya uygulamaları çoğunlukla mobil tarafta kullanılıyor. Fakat kullanıcıların bir kısmı, özellikle de içerik üreticiler daha kaliteli içerikler için bilgisayar kullanıma başvuruyor. En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram sonunda kullanıcıların heyecanla beklediği özelliği kullanıma sundu. Artık bilgisayardan içerik paylaşmak mümkün olacak. İşte detaylar.

Instagram bilgisayardan paylaşım yapma özelliğini kullanıma sundu

Instagram gönderileri neye göre sıralanıyor?

Instagram kullanıcıları artık sadece sosyalleşmek ve etkileşimde bulunmak için değil; meslek olarak da bu platformu kullanabiliyor. Özel hazırlanmış fotoğraf ve videoları paylaşmak isteyen içerik üreticiler, bilgisayardan telefona aktarım yapmak zorunda kalıyordu. Buna alternatif en iyi çözüm bir aracı program kullanarak bilgisayardan paylaşım yapmaktı. Fakat bu dönem artık sona erdi. Artık hiçbir ek programa ihtiyaç duymadan bilgisayar üzerinden Instagram’da paylaşım yapabileceksiniz.

Instagram’da bilgisayardan paylaşım nasıl yapılır?

Mobil tarafından sıklıkla güncelleme yapan şirket, bugün web sürümü için de bir güncelleme yayınladı. Küresel olarak kullanıma açılan özellik an itibari ile Türkiye’de de aktif hale geldi. Özellik kullanıcılara “Artık doğrudan bilgisayardan gönderiler oluşturabilir ve paylaşabilirsin” bildirimi ile sunuldu. Tüm kullanıcılar için açılan bu özelliği birkaç adımla kullanmanız mümkün.

  • Bilgisayarınızdan Instagram sitesine girerek hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst köşeye yerleştirilmiş olan “+” simgesine tıklayın.
  • Karşınıza fotoğraf yüklemenize yardımcı olacak bir pencere çıkacak. Bu kısma istediğiniz fotoğraf veya videoyu yükleyin.
  • Yüklediğiniz dosya için; filtre, konum ekleme, kişi etiketleme gibi özellikleri kullanabilirsiniz.
  • Düzenlemeleriniz bittikten sonra “paylaş” butonuna tıklayarak içeriğinizi paylaşabilirsiniz.

Bu yöntem ile Instagram hesabınızda fotoğraf ve video paylaşabilirsiniz. Şimdilik Reels ve Hikaye ekleme özelliği yer almıyor.

Yeni Instagram özelliğini siz nasıl buldunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz