Şarj aletiyle gezmeye son! Android 13 aşırı pil tüketiminin önüne geçecek

0
471 Okunma
Android 13 pil tüketimi

Heyecanla beklenen Android 13 için sızıntılar devam ediyor. Tiramisu adının verileceği yeni işletim sistemi; Android 12 tarafındaki eksiklikleri büyük ölçüde kapatacak. En büyük sorunlardan biri olan pil tüketimi yeni işletim sistemi ile optimize edilebilir hale gelecek. İşte ayrıntılar.

Android 13 “yüksek pil kullanımı uyarısı” verecek

Android 13

Önümüzdeki yılın başında tüm kullanıcılar ulaşması beklenen Android 13 işletim sistemi ile ilgili ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Yeni işletim sisteminin bu kez odağında pil tüketimi var. İşletim sistemi ile artık arka planda fazla güç tüketen uygulamalar hakkında bildirim alacaksınız. Aslında şu an kullandığımız 12 versiyonunda da benzer bir özellik bulunuyor. Aşırı güç tüketen uygulamalar için pil kullanıyor uyarısı alıyoruz. Fakat bu genel olarak verilen bir bildirimde. Yeni işletim sistemi ile bu durum son 24 saate odaklanacak. Bu sayede aşırı güç tüketen uygulamaları günlük olarak görebileceğiz. Konu hakkında yapılan açıklama şu şekilde;

Android 13, uygulamanız 24 saatlik bir süre içinde büyük miktarda cihaz pili tükettiğinde görünen bir sistem bildirimi sunar. Bu yeni bildirim, hedef SDK sürümünden bağımsız olarak Android 13’te çalışan cihazlarda tüm uygulamalar için görünür.

Uygulama, ön plan hizmetleriyle ilişkili bir bildirim görüntülerken sistem, uygulamanızda yüksek pil kullanımı algılarsa; sistem kullanıcı bildirimi kapatana veya ön plan hizmeti bitene kadar bekler ve yalnızca uygulamanız bildirimde bulunmaya devam ederse bildirimi gösterir.

Clubhouse yeni özelliği ile sohbete samimiyet katıyor: Wave Bar

Ayrıca uzun süredir arka planda çalışan uygulamalar için de bildirim alacaksınız. Örneğin “x uygulama uzun süredir arka planda çalışıyor. İncelemek için dokunun.” Bu sayede güç tüketen uygulamaları kontrol etmek daha kolar olacak.

Ancak bazı uygulamalar bu bildirimden muaf olacak. Bunlar;

  • Sistem uygulamaları ve sisteme bağlı uygulamalar
  • Tamamlayıcı cihaz uygulamaları
  • Demo Modunda bir cihazda çalışan uygulamalar
  • Cihaz sahibi uygulamaları
  • Profil sahibi uygulamaları
  • Kalıcı uygulamalar
  • VPN uygulamaları
  • ROLE_DIALER rolü olan uygulamalar
  • Kullanıcının sistem ayarlarında “sınırsız” işlevsellik sağlamak için açıkça belirlediği uygulamalar

Pil tüketimi konusunda büyük fark yaratacak yeni işletim sistemi hakkında gelişmeler geldikçe aktarmaya devam edeceğiz. Yeni özelliği siz nasıl buldunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz