Elon Musk’ın yüzü Tesla fabrikası yüzünden gülmedi!

0
350 Okunma

Covid kısıtlamaları devam ederken Tesla’nın Şanghay fabrikası kapılarını bir süre daha kapalı tutacak. Tesla’nın Şanghay fabrikası, ilk olarak yapılan haberlere göre Covid-19 vakalarındaki bir artışla getirilen sıkı kilitlenme önlemleriyle uğraşırken bir gün daha kapalı kalacak.

İki yılın sonunda Covid-19 hayatımızı nasıl değiştirdi?

Tesla fabrikası Covid kısıtlamaları yüzünden bir gün daha kapalı

Elde edilen bir şirket notunda, Tesla’nın Pazar günü çalışanlarına şehirdeki COVID kısıtlamalarına uymaları için evde kalmalarını söylediği bildirildi. Tesla’nın Şanghay fabrikası, şehirde  COVID-19 vakalarındaki artışın sebebiyet olduğu karantina önlemlerine uyum sağlayarak bir gün daha kapalı kalacak.

Bununla birlikte, Tesla’nın fabrikasının bulunduğu şehrin doğu kısmındaki işçiler hala COVID ile ilgili hareket kısıtlamalarıyla karşı karşıya ve şehrin onları ne zaman kaldırmayı planladığına dair bir bilgi henüz yok. 4 Nisan günü üretimlerin başlaması beklenirken, siparişlerde aksama olması bekleniyor.

Tesla ilk olarak şehrin iki aşamalı karantinanın başladığı 28 Mart’ta fabrikasını kapattı ve başlangıçta fabrikayı sadece dört gün kapalı tutmayı planlıyordu. Lakin evdeki hesap, çarşıya uymadı. Pazartesi gününden itibaren fabrika bir haftalığına kapalı olacak. Tesla, daha önce COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle Şanghay fabrikasını Mart ayının ortasında iki günlüğüne kapatmıştı.

Şanghay fabrikası Tesla’nın en büyüğü ve Reuters’e göre her hafta yaklaşık 6.000 Model 3 ve 10.000 Model Y aracı üretiyor. Tesla CEO’su Elon Musk, tedarik zinciri kesintileri ve Şanghay fabrikasının kapanması nedeniyle “olağanüstü” zor bir çeyrek olarak nitelendirmesine rağmen, Cumartesi günü Tesla, 2022 yılının birinci çeyreğinde rekor 310.048 araç teslimatı bildirdi. Tesla, bu hafta Austin, Teksas’ta yeni bir fabrika açmaya hazırlanıyor ve geçen ay Almanya’nın Berlin kentinde bir fabrika açtı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz