Android bazı uygulamaların fişini çekiyor! Artık kullanılamayacak

0
132 Okunma
mobil uygulama gizleme samsung

Android cihazlarda yaygın olarak kullanılan görüşme kaydetme uygulamaları için bugün son gün. Bu konu da yeni bir karar alan internet dünyasının dev ismi Google; uygulamaların 11 Mayıs itibari ile kullanımını durduracak.

Artık görüşme kaydetme uygulamalarını kullanamayacaksınız

görüşme kaydetme android

Android cihazlarda yer alan üçüncü taraf yazılımlara zaman zaman çeşitli kısıtlamalar gelebilir. Nu kez hedefte görüşme kaydetme uygulamaları yer alıyor. Artık bu yazılımlar Android cihazlarda yasal olarak kullanılamayacak. Fakat yeni kural güncellemesinde sadece üçüncü taraf yazılımlar konu ediliyor. Google’ın kendisi tarafından üretilen özel uygulamalar bu yasağa dahil olmayacak. Uygulamaların aktif kullanımı ise ülkelerdeki izinlere göre değişiklik gösterecek. Türkiye’de bu konuda açık bir kanun bulunuyor.

“Türk Ceza Kanunu 132. Maddesinde; “Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu gizlilik ihlali haberleşme içeriklerinin kaydı suretiyle gerçekleşirse, verilecek ceza bir kat artırılır.

Kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Bu kanundan da anlaşılacağı üzere yarın itibari ile görüşme kaydetme uygulamaları ülkemizde kullanılamayacak. Kısaca artık Play Store’a girdiğinizde bu uygulamaları göremeyeceksiniz. Fakat hali hazırda bir uygulamanı varsa bunun akıbeti henüz bilinmiyor. Kural değişikliği kapsamında açıklamalarda yer almayan bu ayrıntıyı 11 Mayıs tarihinden sonra deneyimleyerek göreceğiz.

Siz görüşme kaydetme uygulaması kullanıyor musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz