İlk USB-C bağlantı girişine sahip olan AirPods!

0
248 Okunma

Ünlü Apple analisti Mark Gurman, yeni nesil AirPods’lar için çıkış tarihlerini vermesinin ardından sadece bir gün geçti. 2019 yılından beri yeni nesil AirPods Pro modeli tanıtılmadı. İkinci nesil AirPods Pro’nun bu yıl ki lansmanda çıkması bekleniyor.

Ünlü sızıntı habercisi Gurman’a göre sonbahar aylarında yeni nesil AirPods modeli tanıtılacak. Peki ya yeni nesil kulaklıklarını USB-C bağlantı noktasına sahip olanı çıkabilir mi? Robotik mühendisliği öğrencisi Ken Pillonel, USB-C iPhone modunu, Apple’ın tescilli Lightning bağlantı noktasının yerini alarak, yeni bir tasarımda bulundu. İşte detaylar…

AirPods şarj sorunu için 5 çözüm önerisi

Tarihin ilk USB-C girişine sahip olan AirPods çalışıyor mu?

Robotik mühendisliği öğrencisi Ken Pillonel, USB-C iPhone modunu, Apple’ın tescilli Lightning bağlantı noktasının yerini alarak, şarj için USB-C bağlantı noktasına sahip değiştirilmiş bir AirPod çifti ile takip etti. Sonuç basit gibi gözükse de uzun süreli bir çalışma gerektiriyor.

Pillonel’in “birkaç ay boyunca neredeyse tüm hafta sonlarımı” bu iş için harcadığını açıkladı. Bir Android telefona Lightning bağlantı noktası getiren bir projeyi tamamladıktan yaklaşık bir ay yeni projesiyle birlike karşımıza geldi. Uzun bir zamandır USB-C giriş kullanmayan Apple’ın düşüncelerini değiştirebilecek mi bu çalışmalar? Hepimiz birlikte göreceğiz.

Pillonel, önümüzdeki haftalarda projeyi açıklayan tam uzunlukta bir video yayınlamayı planlıyor, ancak şimdilik, modifiye edilmiş AirPod’larının bir MacBook ve daha önce modifiye edilmiş iPhone’uyla aynı USB-C kablosuyla şarj edildiğini gösteren kısa bir klip yayınladı.

Diğerlerinin onun izinden gitmesi için USB-C iPhone’da yaptığı gibi projeyi açık kaynaklı hale getirmeyi planlıyor. Proje açık bir hale getirildikten sonra, çok fazla kullanıcı da USB-C girişine sahip olan AirPods göreceğimiz aşikar. Pillonel, bir e-postada, görünüşe bakmadan bir kavram kanıtı oluşturarak başladığını açıklıyor, sonra çalışmalarını yavaş yavaş Apple’ın durumuna uyacak şekilde hassaslaştırdı. Sonunda öğrenci, AirPods kasasına sığdırmak için bükebildiği gerekli şarj donanımını içeren özel bir esnek PCB tasarlayabildiğini açıkladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz