Apple, Ekim etkinliğinde M4 Mac’ler ve yeni iPad Mini’yi tanıtacak

0
166 Okunma

Apple, bu yıl ekim ayında yeni Mac ve iPad modellerini tanıtacağı bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlik, son beş yılda Apple’ın dördüncü kez ekim ayında bir etkinlik düzenlemesi olacak. Geçtiğimiz yıl, Apple 30 Ekim Pazartesi günü sanal bir etkinlik gerçekleştirerek M3 çipli MacBook Pro ve iMac modellerini tanıtmıştı. Bu yıl ise beklentiler, Apple’ın ilk M4 çipli Mac’leri ve daha düşük fiyatlı iPad modellerini duyurması yönünde.

M4 Mac’ler ve iPad mini, Apple Ekim etkinliğinde öne çıkacak

Bloomberg’den Mark Gurman, “Power On” adlı bülteninde Apple’ın gelecek haftalarda gerçekleştireceği bu etkinlikte ilk M4 çipli Mac’leri ve yeni, daha düşük fiyatlı iPad modellerini duyurmayı planladığını yineledi. Gurman’a göre MacBook Pro, iMac ve Mac mini modelleri bu yıl M4 çipleriyle güncellenecek. Ayrıca, MacBook Air, Mac Studio ve Mac Pro modelleri 2025 yılı boyunca M4 çipleriyle güncellenmeye devam edecek. Hatta bazı M4 çipli Mac’lerin fabrikalardan çıkmaya başladığı bildirildi.

Apple’ın bir sonraki etkinliğinde güncellenecek ürünler arasında şunlar bulunacak:

MacBook Pro:

Apple’ın, 14 inç ve 16 inç boyutlarında M4, M4 Pro ve M4 Max çiplerine sahip MacBook Pro modellerini tanıtması bekleniyor. Bu yıl dizüstü bilgisayarların tasarımında herhangi bir değişiklik yapılması beklenmiyor. OLED ekranlar ve daha ince bir tasarım gibi iyileştirmeler ise en erken 2026 yılında tanıtılacak.

Apple, MacBook Pro’nun 14 inç ve 16 inç modellerini en son 2021’de yeniden tasarlamış ve geçen yıl Ekim ayında M3 çipli yeni modelleri piyasaya sürmüştü.

iMac:

Apple’ın, etkinlikte iMac’i M4 çipiyle güncellemesi bekleniyor. Ayrıca Magic Keyboard, Magic Mouse ve Magic Trackpad gibi aksesuarların Lightning bağlantısından USB-C’ye geçiş yapıp yapmayacağı da merak konusu olacak.

Mac mini:

Gurman’a göre, Mac mini de M4 ve M4 Pro çipleriyle güncellenecek. Ayrıca, masaüstü bilgisayarın yeniden tasarlanarak neredeyse bir Apple TV kadar küçük hale geleceği belirtiliyor. Yeni Mac mini’de USB-A portlarının yer almayacağı da gelen söylentiler arasında.

iPad mini:

Apple’ın, etkinlikte yedinci nesil iPad mini’yi tanıtması bekleniyor. Yeni iPad mini’nin daha hızlı bir çipe, geliştirilmiş ön ve arka kameralara, portre modundaki ekran yırtılması sorunu için bir düzeltmeye, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 desteğine sahip olacağı söylentiler arasında. Ayrıca, yeni renk seçeneklerinin de sunulacağı belirtiliyor.

Apple’ın tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo, yeni iPad mini’nin 2024’ün ikinci yarısında seri üretime geçeceğini belirttiği için, cihazın bu yıl güncelleneceğine dair güvenilir kaynaklardan gelen bilgiler mevcut.

Mevcut iPad mini, Apple tarafından en son Eylül 2021’de piyasaya sürülmüştü. O dönemde cihaz, 8,3 inçlik daha büyük bir ekran, USB-C portu, Touch ID güç düğmesi, A15 Bionic çip, hücresel modellerde 5G desteği, Center Stage destekli 12 megapiksel arka kamera, ikinci nesil Apple Pencil uyumluluğu gibi yeniliklerle gelmişti.

Giriş seviyesi iPad:

Gurman, bugün yaptığı açıklamada “yeni, düşük fiyatlı iPad’ler” ifadesini kullanarak, etkinlikte birden fazla düşük fiyatlı iPad modelinin tanıtılabileceğini belirtti. Bu da iPad 11’in de duyurulabileceğini işaret ediyor.

Apple’ın bu etkinlikte sunacağı yeni cihazlar, teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yaratacak. Özellikle Apple M4 çiplerinin performansı ve iPad mini gibi taşınabilir cihazlarda sunulacak yenilikler, kullanıcıların dikkatini çekecek. Şirket, yeni ürünlerini tanıtarak pazar payını genişletmeyi hedefleyecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz