BlackBerry’den Priv kullanıcılarına kötü haber

0
580 Okunma

Android işletim sistemine sahip BlackBerry Priv modeli için uzun süredir devam eden güncelleme tartışmalarına son noktayı koyan şirketin cevabı, cihaz sahiplerini oldukça üzecek!

Akıllı telefon pazarında oldukça zor günler geçiren ve rakiplerinin gerisinde kalan BlackBerry, 2015 yılında Android işletim sistemi ile çalışan ve fiziksel bir klavyeye sahip olan Priv modelini satışa sundu.

İlk etapta stoklarını hızlı tüketen telefonun başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede yüksek fiyat ile satışa sunulması ve farklı bir tasarıma imza atılması kullanıcıların tercih konusunda çekimser davranmasına neden oldu.

Priv modelini satın alan kullanıcıların son dönemde en çok merak ettiği konulardan birisi olan Android Nougat güncellemesi konusunda BlackBerry’den bugün gelen cevap ise kullanıcıları oldukça üzeceğe benziyor.

BlackBerry Priv için Android 7.0 Nougat yayınlanmayacak!

BlackBerry’nin üst düzey yöneticilerinden Alex Thurber, Priv modelinin Android 7.0‘a güncellenmesi için gerekli olan tüm ekibin bir araya getirilmesinin mümkün olmadığını ve bu nedenle Android Marshmallow‘un cihaz için son Android sürümü olduğunu belirtti.

Android 5.1.1 Lollipop ile kutudan çıkan ve 2016 yılının Nisan ayında Android Marshmallow’a güncellenen Priv için şirket tarafından güvenlik güncelleştirmeleri yayınlanmaya devam edilecek.

Thurber tarafından paylaşılan bir diğer dikkat çekici bilgi ise, bu yıl satışa sunulan BlackBerry KEYone modeli için Android 8.0 Oreo güncellemesinin yakın zamanda yayınlanacağı oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz