ABD’de TikTok ve WeChat yasağı durduruldu

0
169 Okunma
tiktok ve wechat yasağı

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Çin tabanlı iki uygulama TikTok ve WeChat, güvenlik tehdidi oluşturduğu gerekçe gösterilerek yasaklanmıştı. Ancak mahkeme tarafından verilen kararla ve anlaşmalarla TikTok ve  WeChat yasağı kaldırıldı.

TikTok ve WeChat yasağı şimdilik rafta

Amerika Birleşik Devletleri‘nde Çinli mobil mesajlaşma uygulaması WeChat için güvenlik tehdidi oluşturduğu iddia edilerek uygulama hakkında yasak kararı getirilmişti. Ticaret Bakanlığı‘nın verdiği karara göre pazar gününden itibaren uygulamanın yüklenmesi ve güncellenmesi yasaklanacaktı.

tiktok ve wechat yasağı

Yasağın duyurulmasının ardından uygulamanın indirilme oranında yüzde 800 artış yaşandı. Tüm bunların dışında aynı gün TikTok’un da yasaklanacağı duyurulmasına rağmen Trump; TikTok, Oracle veWalmart arasında anlaşmanın sağlandığını açıklandı. WeChat içinse Kaliforniya’da bir yargıç yönetimin WeChat yasağını bloke eden bir ön emir çıkardı.

Bu gelişmeler Ticaret Bakanlığı‘nın kararını 1 hafta geciktirdi. TikTok için yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç alınamazsa yasak yürürlüğe girecek. WeChat için ise durum daha karışık. Çünkü bir grup Çin asıllı Amerikalı WeChat dışında kullanabilecekleri alternatif bir mesajlaşma uygulamasının olmadığını iddia ediyor. Davacı olan Çin asıllı Amerikalılar, kullandıkları İngilizce‘yle iletişim kurabildikleri tek iletişim aracının WeChat olduğunu ve başka uygulama kullanamadıklarını söylüyor. Bu davanın açılmasıyla yargıç tarafından WeChat’in yasaklanması kararı iptal edildi.

2020 Emmy Ödülleri gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz