Google Drive çöp kutusundaki dosyaları 30 gün sonra silecek!

0
635 Okunma
google drive, çöp kutusu

Google Drive, 30 gün sonra çöp kutusuna yerleştirilen dosya ve klasörleri önümüzdeki ay otomatik olarak silmeye hazırlanıyor. Google Drive 13 Ekim 2020’den itibaren, çöp kutusunda bulunan öğeler için saklama politikalarını değiştiriyor. Bu yeni politikayla, Google Drive çöp kutusuna atılan tüm dosyalar 30 gün sonra otomatik olarak silinecektir.

Fakat bu değişikliğin bir parçası olarak Google Drive‘ınızda şu anda çöp kutusunda olan öğeler önümüzdeki aya kadar yeni politikaya dahil edilmeyecek bu nedenle de silinmeyeck. Bu demek oluyor ki 13 Ekim 2020’de bir kullanıcının çöp kutusunda bulunan dosyalar 30 gün boyunca orada kalacaktır. Bir aylık sürenin ardından, çöp kutusunda bulunan dosyalar otomatik olarak silinmeye başlayacak.

google drive, çöp kutusu

Google tarafından yapılan açıklamaya göre yeniliğin, G Suite (işletmelerin ihtiyacı olan uygulamalarını bir çatı altında toplayan Google tarafından geliştirilen bir bulut altyapılı yazılım hizmeti) ürünlerindeki kullanıcılar için tutarlı ve öngörülebilir olmasını sağlamak adına Drive‘ın artık Gmail ve diğer hizmetlerle eşleşiyor. Ayrıca fikir değiştirmeleri için yeterli zaman sağlarken, bir dosyayı “silme” ile ilgili kullanıcı beklentileriyle uyumlu olması amaçlanıyor.

Bugünden itibaren Google Drive, 29 Eylül’den sonra dokümanlar, e-Tablolar, slaytlar vb. bölümlerde tüm kullanıcıları bu değişiklik ile ilgili bilgilendiren uygulama içi bir bildirim sunacak.

Google Drive kullanıcıların dikkatine!

-Yöneticiler, etkin kullananlar için 25 güne kadar kullanıcının çöp kutusundan silinen öğeleri geri yükleyebilir  .

-Bu değişiklikler tüm cihaz ve platformlardan çöp kutusuna taşınmış olan öğeleri etkileyecektir.

-Bu yenilik, herhangi bir cihazdan ve herhangi bir platformdan çöpe atılan öğeleri etkiler.

Drive dosya senkronizasyonu aracılığıyla silinen dosyalar , 30 gün sonra sistem çöp kutusundan temizlenir. Yedekle ve senkronize et davranışına herhangi bir etkisi yoktur.

-Ortak Drive’larda çöp kutusundaki dosyalar  30 gün sonra otomatik olarak silinir. Ayrıca çöp kutusundaki öğeler kotayı tüketmeye devam eder.

Google Drive’ı bir Android veya iOS cihazda kullanıyorsanız güncel uygulama içi bildirimleri alabilmek için lütfen cihazı en son sürüme güncelleyin.

2020 Emmy Ödülleri gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz