Adidas, 3D yazıcı ile koşu ayakkabısı üretti

0
555 Okunma

Spor giyim markası Adidas, 3 boyutlu baskı teknolojisini kullanarak bir koşu ayakkabısı üretti. 3D baskı teknolojisi üzerine çalışan Carbon ile birlikte geliştirilen yeni ayakkabı modelinin adı ise 4DFWD.

“Yepyeni bir koşu deneyimi sunmak için yaratıldı”

Adidas, 3D baskı teknolojisi ile geliştirdiği 4DFWD‘i koşuculara yepyeni bir koşu deneyimi sunmak için tasarladığını açıkladı. Hassas şekilde ayarlanmış 3B baskılı orta taban; ileri hareketsürtünme kuvveti ve koşu ekonomisi noktalarında avantaj sağlamakta. Markanın resmi web sitesinde yer alan bilgiye göre Adidas 4DFWD, yaz aylarında üç özel renk seçeneğiyle ilk olarak Tokyo’da satışa sunulacak.

Adidas Running Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sam Handy konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “4D teknolojisi bize geleneksel köpük orta tabanlarının izin vermediği bir şekilde tasarım yapma fırsatı sağlıyor” dedi. “Birinci nesil 4D kafes orta tabandan ilham aldık ve koşma sırasında yaşanan olumsuz mekanik kuvvetlere karşı özel olarak tasarım yapıp yapamayacağımızı görmek için milyonlarca potansiyel kafes yapısını kodlayarak bir sonraki seviyeye taşımak için kendimize meydan okuduk. Carbon, ürün ekiplerimiz ve test uzmanlarımızla yakın bir şekilde çalışarak, koşucularımız için benzersiz bir kayma hissi sağlarken, yük altında ileri doğru sıkıştırmak ve mekanik kuvvetlere karşı koymak için tasarlanmış mükemmel bir kafes orta taban belirledik. “

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz