Facebook Neighborhoods ile komşuluk ilişkilerini arttırıyor

0
145 Okunma
Neighborhoods

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. Çoğu ülke sokağa çıkma kısıtlamaları ve çeşitli yasaklar ile salgının yayılım hızını frenlemeye çalışıyor. Sosyal faaliyetlerin neredeyse sıfıra indiği bu dönemde; sosyal medya vazgeçilmez bir araca dönüştü. Yeni özellikleri ile hayatımızda daha fazla yer etmeye başlayan Facebook, Neighborhoods özelliği ile komşu ilişkilerine de el attı.

Facebook Neighborhoods Kanada’da aktif hale geliyor

Neighborhoods

COVID-19 sonrası yerel komşuculuk temeli üzerine kurulan Neighborhoods, bölgenizdeki diğer kişiler ile dijital toplantılar yapmanıza imkan sağlıyor. Komşu kültürünün sanal versiyonu olan bu sistem ilk olarak Kanada merkezli aktifleşecek. Özelliğin ilerleyen zamanda tüm ADB için aktif hale geleceği söyleneneler arasında. Peki bu özellik nasıl çalışıyor? Yaşadığınız bölgeyi Facebook’a bildirmeniz halinde özelliği kullanabiliyorsunuz. Ana sayfanızdaki içeriklerin yanı sıra; aynı semti paylaştığınız kişilerin içeriklerini görebiliyorsunuz. Bu da yakın çevrenizde olan biteni bilmenize katkı sağlıyor. Özellik sayesinde; yerel bölgenizdeki aktiviteleri ve yardım çağrılarını görebilir siz de yardım çağrısında bulunabilirsiniz.

Henüz özelliğin popülerlik kazanıp kazanmayacağı bilinmiyor. Facebook kullanıcıların genel kitlesine bakıldığında özelliğin sevileceği tahmin ediliyor. Ayrıca Neighborhoods özelliğinin ABD’den sonra diğer ülkelerde ve ülkemizde de aktif edilmesi beklentiler arasında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz