Adidas ve Prada NFT pazarında buluştu!

0
164 Okunma

Moda devi Prada ve spor giyim markası Adidas, NFT dünyasına bomba gibi giriş yaptı. Şirketler iş birliklerini duyurarak yeni NFT projelerinin detaylarını aktardı.

Katılımcılar tarafından oluşturulacak

Adidas ve Prada 20 Ocak’ta yaptığı duyuruya ile yeni Re-source projesini tanıttı. “Türünün ilk örneği” olarak tanıtılan, 3 bin parçadan oluşacak NFT projesi, dijital sanat eseri oluşturmak adına kripto aracılığıyla son Re-Nylon koleksiyonunu kullanmayı hedefliyor.

Ücretsiz olarak katılım sağlanacak projede katılımcılardan gelecek 3 bin adet fotoğraf,  Zach Lieberman tarafından tek bir NFT’ye dönüştürülecek. Katılımcılar, bu sanat eserinin bir parçası olacak ve kendi çektikleri fotoğrafın NFT’sine sahip olacak. Ayrıca bu NFT, dijital sanat pazarı SuperRare’de çevrimiçi olarak açık artırmaya çıkarılacak; Prada ve Adidas’ın amiral gemisi mağazalarında büyük ölçekli bir kurulum olarak sergilenecek.

İki dev şirket bu atılımı ile müşterileriyle etkileşime girmeyi hedefliyor. Adidas Originals Marka İletişim Sorumlu Başkan Yardımcısı Erika Wykes-Sneyd, “Niyetimiz, insanların erişimleri olmadığını düşündükleri bu yeni ortaya çıkan alanlara katılmalarına yardımcı olmaktır” ifadesinde bulunuyor. Markanın amacı, bu durumda bir dijital sanat formatı aracılığıyla erişilebilir hale getirilen NFT alanına girişin önündeki engelleri kaldırmak olarak açıklanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz