Adobe, Premiere Pro, After Effects ve Frame.io’ya Büyük Güncellemeler Getiriyor

0
121 Okunma

2023 NAB Show’da Adobe, Adobe Premiere Pro ve After Effects dahil olmak üzere video odaklı yazılımına yönelik önemli ürün güncellemelerini duyurdu. Yazılım şirketi, hareketsiz fotoğrafçılar için tasarlanmış Frame.io işlevi de dahil olmak üzere Frame.io hizmetinde önemli geliştirmeler yaptığını duyurdu.

Premiere Pro’nun Şimdiye Kadarki En Hızlı Sürümü

Yayın öncesi bir basın toplantısında Adobe, 2022 Sundance Film Festivali’ndeki resmi seçkiler arasında filmlerin yüzde 61’inin Premiere Pro’da düzenlendiğini, yüzde 67’sinin yapım sürecinin bir noktasında Premiere Pro ve Frame.io’yu içerdiğini açıkladı. ve film yapımcılarının yüzde 74’ü Adobe Creative Cloud uygulamalarını kullandı.

Adobe Premiere Pro, her beceri seviyesinden film yapımcıları arasında her yerde bulunur. Premiere Pro artık hem meraklılar hem de profesyoneller için daha hızlı düzenleme sağlamak üzere Adobe Sensei yapay zekası (AI) tarafından desteklenen metin tabanlı düzenlemeyi içeriyor. Premiere Pro, kullanıcıların metni kopyalayıp yapıştırarak videoları düzenlemesine olanak tanıyan, metin tabanlı düzenlemeyi içeren tek profesyonel düzenleme yazılımıdır.

adobe-premiere-pro-after-effects-ve-frame-ioya-buyuk-guncellemeler-getiriyor-1

Sensei klipleri otomatik olarak analiz edip yazıya dökerek editörlerin, yapımcıların ve asistanların cümleleri zaman çizelgesinde görmek istedikleri sırayla kopyalayıp yapıştırmalarına izin verir.

Adobe, Premiere Pro’ya otomatik ton eşleme ve günlük renk algılama özelliği ekledi. Bu, kullanıcıların farklı kaynaklardan gelen HDR görüntülerini aynı SDR projesinde karıştırıp eşleştirmesine ve tutarlı, doğal görünen renkler elde etmesine olanak tanır. Önceden, editörler benzer sonuçlar elde etmek için arama tabloları (LUT’lar) kullanıyor veya klipleri manuel olarak dengeliyordu.

adobe-premiere-pro-after-effects-ve-frame-ioya-buyuk-guncellemeler-getiriyor-2

Bu iki özelliğin, metin tabanlı düzenleme ve otomatik ton eşlemenin Mayıs ayında beta sürümler olarak piyasaya sürüleceğini belirtmekte fayda var. Ayrıca NAB’de sergilenecekler.

Premiere Pro, bu temel özelliklerin ötesinde “düzinelerce” kullanıcı talebini karşılar ve Premiere Pro’nun şimdiye kadar piyasaya sürülen en hızlı ve en güvenilir sürümüdür. Arka planda otomatik kaydetme, sistem sıfırlama, eklentiler için yeni Efekt Yöneticisi ve daha fazla GPU hızlandırma gibi yeni özellikler, uygulamanın genel performansını ve iş akışını iyileştirir.

Premiere Pro, uygulamayı işbirliğine dayalı iş akışları için daha esnek hale getirmek için yeni işbirliğine dayalı düzenleme geliştirmelerini destekler. Yeni bir özellik olan Dizi Kilitleme, aktif düzenleyicilerin ikincil düzenleyicileri bir diziyi düzenleyememesine olanak tanır. Çevrimdışıyken Çalış, editörlerin çevrimdışı çalışmaya devam etmesine ve ardından editör tekrar çevrimiçi olduğunda başkalarının çalışmalarının üzerine yazmadan değişiklikleri yayınlamasına olanak tanır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz