Aileler için para yönetmenin sırları

0
134 Okunma

Para yönetimini hepimizin hayatında oldukça önemli bir yer kaplıyor. Doğru bir şekilde parayı yönetmek refah açısından son derece önemli. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) kanatları altındaki TROY da bu yıl geleceğe yatırım konusunda aileleri odağına koydu. Ailelerin geleceğe yapacakları yatırımları, tasarrufları ve finansal okuryazarlık adına bilinmesi gerekenleri Geleceğe Yatırım-Aileler İçin Tasarruf ve Yatırım Tavsiyeleri kitabı ile tek bir yerde topladı. Para yönetmenin sırları ile bireyler finansal okuryazarlığı öğrenebilir.

Biz de bu yeni kitap hakkındaki en yeni bilgileri BKM Genel Müdürü Soner Canko’dan aldık.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri keyifli röportajımız ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Para yönetmenin sırları bir kitapta toplandı

Finansal okuryazarlığa dikkat çekmek ve destek olmak isteyen TROY, yakın zamanda Attila Köksal’ın yanı sıra önemli yazarlar tarafından kaleme alınan Geleceğe Yatırım-Aileler İçin Tasarruf ve Yatırım Tavsiyeleri kitabına destek oldu.

Attila Köksal, kitabın tüm gelirlerinin Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlandığının altını çizdi.

BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko “Finansal okuryazarlık, bireylerin finansal sisteme katılımlarını sağlayarak kaynak maliyetini düşürür, yatırımların ve istihdamın artmasının yanı sıra tasarruf bilinciyle daha istikrarlı bir ekonominin oluşmasını sağlar. Finansal okuryazarlığı toplumun her kesimine entegre etmek bu sebeple önem kazanıyor. Biz de BKM olarak kart kullanım bilincinin oluşturulmasına büyük önem veriyoruz. Hedefimiz, sistemin içinde henüz yer almayan yaklaşık 20 milyon kişiyi sistem içine almak.” açıklamasında bulundu.

BKM çatısı altında, 2016 yılında hayata geçirilen ödeme yöntemi TROY, Temmuz 2019 verilerine göre kart adedini geçen yılın aynı dönemine göre 2 katına çıkarmayı başardı. Böylelikle TROY logolu kart sayısı 9 milyon adede ulaştı. Bir yandan gelişmelerini sürdüren TROY diğer yandan da finansal okuryazarlığı artırmak amacıyla çalışmalar yapıyor.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdür Yardımcısı Cenk Temiz yaptığı açıklamada, 2026’da TROY logolu kart adedinde yüzde 20 pazar payına ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

Verilere göre TROY logolu kartlarla yapılan işlemleri yüzde 70’i 50 TL’nin altında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz