Akıllı ev ürünlerinin kilit oyuncusu IKEA

0
329 Okunma

Bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce akıllı ampulleri ile akıllı ev dünyasına giriş yapan İsveçli IKEA çalışmalarını sessiz sedasız sürdürüyor. Geçen bahar aylarında akıllı perdelerini de tanıtan şirket yakın zamanda İngiltere’de bu ürünlerini tüketicilerin beğenisine sundu. Sesli komut ile çalışan perdeler aslında Nesnelerin İnterneti teknolojisinin önemli örneklerinden biri. Tüm dünya IKEA’nın akıllı ev pazarında etkin rol oynayacağı konusunda hemfikir. Durum böyle olunca IKEA cephesinden de konu ile ilgili açıklamalar yapılmaya başladı. 

IKEA müşterilerinin tam olarak ne istediklerine odaklandıklarını söyleyen IKEA Home Smart bölümü yöneticisi Björn Block, “Akıllı ev cihazları için aklımızda hâlâ soru işaretleri var, ancak bu gelişmelerden geri kalacağız anlamına gelmiyor” dedi. Block, yeni ürünlerin satışı konusunda temkinli davranacaklarının da altını çizdi. Akıllı ev sistemlerinde kilit noktanın insanların hayatını kolaylaştırmak olduğunu söyleyen yönetici “Kimsenin aklına gelmeyecek detayları bile incelemekte fayda var” diyerek sözlerini noktaladı.

IKEA müşterilerini hayal kırıklığına uğratmamak için emin adımlarla ilerlemeyi tercih ediyor. Şirketin teknolojiye ayak uydururken güvenlikten ödün vermeden çalışmalar yaptığı biliniyor. Markanın oluşturduğu en etkili imajlardan birinin güvenilirlik olduğunu da hatırlatalım.

IKEA da dahil olmak üzere akıllı ev ürünleri pazarında birçok oyuncu bulunuyor. Ancak bunların arasından sıyrılabilmek markalara başarıyı getirecek. Pazar henüz çok dağınık ve karmaşık.

IKEA akıllı hoparlör

Son olarak Sonos markası ile işbirliği yapan IKEA’dan önümüzdeki ağustos ayında akıllı hoparlörleri görmeye başlayacağız. 2017 yılında gerçekleştirilen bu ortaklığın ışığında Sonos’un hoparlörleri IKEA’nın düz mobilyalarına entegre edilecek. Symfonisk ismi verilen akıllı hoparlör, IKEA’nın akıllı ışıklandırma ailesi Tradfri senkronize çalışabilecek. Bu IKEA’nın ses sistemleri ile ilgili ilk hamlesi değil. Şirket geçen yıl da bluetooth hoparlörlerini görücüye çıkarmıştı. 

Yeni Symfonisk hoparlörlerin IKEA mutfak dolaplarına da takılacağı düşünülüyor. 

Çıkan dedikodular doğruysa hoparlörün 150 dolarlık bir fiyatı olacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz