Güzellik Kraliçesi sosyal medya konusunda uyardı!

0
57 Okunma

Sosyal medya şu sıralar Avrupa Birliği’nin hedefinde. Araştırmalar son zamanlarda yapılan 10 yorumdan 9’unun nefret söylemi nedeni ile bildirildiğini gösteriyor. Bunu düzeltmek isteyen Avrupa Komisyonu aldığı kararla, ‘davranış kuralları’na uygun olmayan yazıların kaldırılacağını duyurdu. Nefret söylemleri genellikle ırkçılık, cinsiyetçilik ve yabancı düşmanlığı üzerine oluyor. AB bu konu ile ilgilenirken İngiltere’nin 2018 yılı Güzellik Kraliçesi Alisha Cowie de sosyal medyanın genç kızlar için ne kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Güzellik kraliçesi sosyal medya ile ilgili kendinden örnek verdi.

Genç kızlar dikkatli olmalı!

Şu anda 20 yaşında olan Cowie, daha küçük yaşlardayken anoreksi olduğunu ve sosyal medyada bu hastalıkla ilgili araştırma yaparken psikolojisini olumsuz yönde etkileyen birçok içerikle karşılaştığını söyledi.

İyi niyetle de olsa paylaşılan fotoğrafların küçük yaşlardaki genç kızlara faydadan çok zarar sağladığının altını çizen Cowie, “Böyle fotoğrafları paylaşanlar insanların yalnızca hayatını mahvettiğine dikkat çekti. Ayrıca ebeveynleri de çocuklarının takip ettikleri içeriklerden haberleri olması konusunda uyardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz