Akıllı telefonlarda yer açmanın 5 yolu

0
138 Okunma

Akıllı telefonlar sürekli kullanmaya bağlı olarak sıklıkla performans sorunu yaşayabiliyor. Bir telefonu aldığımızdaki kadar iyi bir performansa sahip olmak elbette mümkün değil. Gün geçtikçe artan yer sıkıntısı yaşadığınız telefonda performans sıkıntısı daha da artıyor.  Fakat birkaç adım ile akıllı telefonlardaki yer sıkıntısına son verebilirsiniz.

Akıllı telefonları rahatlatacak 5 yol

akıllı telefon aksesuarları

Önbelleğinizi temiz tutun

Onlarca uygulamanın kullanıldığı telefonlarda hafızayı en çok kaplayan etkenlerden bir tanesi önbellek. Kullanım kolaylığı sunan bu kavram tuttuğu bilgiler sebebi ile zaman zaman sıkıntı olabiliyor. Kısa aralıklara telefonunuzdaki uygulamaların önbelleğini temizlemeyi ihmal etmeyin.

Bulut depolama uygulamalarına yer verin

Önemli dosyalarınızı, fotoğraf ve videolarınızı telefonunuzdan ziyade bulut depolama uygulamalarından faydalanarak saklayın. Bu sayede hem istediğiniz an onlara ulaşır hem de telefonunuzdaki yükü azaltırsınız. Aynı zaman da bulut depolamalarda yedeklenen verilerinizi telefonunuzdan silmelisiniz. Örneğin Google Fotoğraflar kullanıyorsanız yedeklendikten sonra fotoğrafları telefonunuzdan silerek yer açabilirsiniz.

Kullanmadığınız uygulamaları tespit edin

Telefonunuzu 7/24 kullanıyor olabilirsiniz. Fakat bu tüm uygulamaları sürekli kullandığınız anlamına gelmiyor. Uygulama bilgilerinden veya ekran sürelerinden en az kullandığınız uygulamaları tespit ederek telefonunuzdan kaldırabilirsiniz.

Çevrimdışı içerikleri temizleyin

Film, müzik, dizi hatta haritalar için dahi çevrimdışı kullanım seçenekleri mevcut. Fakat bu özellik telefonunuzda barındırılması gerektiği için yer kaplıyor. Her ne kadar uygulamaya dahil görünse de hafızanınız bir kısmını kullanıyor. Çevrimdışı içeriklerinizi sık sık gözlemleyerek gereksiz olan ögeleri silin. Aynı zaman da eğer akıllı telefonunuza direk indirme yapıyorsanız bunları da kontrol etmenizde fayda var.

Akıllı depolama özelliğini kullanın

Akıllı telefonların hemen hepsinde olan bu özellik gereksiz uygulama ve dosyaları tespit ederek size bildiriyor. Fazla yer kaplayan ya da kullanılmayan uygulamaları düzenli aralıklar ile bildirim göndererek temizlemenize imkan tanıyor.

Bonus: SD kart kullanın  

Yeni akıllı telefonlar çoğunda SD kart desteği bulunmuyor fakat eğer telefonunuz destekliyorsa bu yönteme de başvurabilirsiniz. Bunun yanında telefonlar ile uyumlu harici belleklerde işinizi kolaylaştırabilir.

Akıllı telefonlardaki genel problem olan yer sıkıntısı için 5 pratik yolu sizler için listeledik. Siz akıllı telefonlardaki depolama sorunları için hangi çözüm yollarına başvuruyorsunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz