Akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak 5 öneri

0
896 Okunma
Akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak 5 öneri

Akıllı telefonların hayatımıza girmesi şarj problemini de beraberinde getirdi. Eski telefonların 1 hafta giden pilleri yeni model cihazlarda 1 günü tamamlayamayacak kadar düştü. Siz de sürekli şarj problemi yaşıyorsanız bunu en aza indirecek 5 önerimiz var!

Görüşmelerinizi kolaylaştıracak 6 yeni FaceTime özelliği

Pil ömrünü uzatacak 5 öneri

şarj aleti

Telefonunuzu sıcak ortamlarda bırakmayın

Akıllı telefonların aşırı ısınması pil sağlığına zarar verebiliyor. Aşırı sıcak ortamlarda, güneş altında, kapalı küçük alanlardaki havalandırmalarda ve kalorifer şömine gibi sıcaklığı yüksek olan alanlardan uzak tutun. Eğer telefonunuzu sıcak alanlarda unuttuysanız kullanamadan önce bir süre soğumaya bırakın.

Şarjı dolan cihazınızı prizde bırakmayın

Akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak 5 öneri

Genellikle birçoğumuzun yaptığı bu hata pil sağlığını olumsuz etkiliyor. En sık gece yatarken yaptığımız bu yanlışlık sürekli elektrik akımına maruz kalan pilin sağlığını bozabiliyor. Mümkün olduğunca telefonunuzu uyanık olduğunuz saatlerde şarj olana kadar prizde tutun.

Aralıklı şarj yöntemini deneyin

Sürekli elimizde olan telefonlarımızın şarjı gün içinde hızlı tükenebiliyor. Yeni nesil piller kısa aralıklarla şarj edilmekten olumsuz etkilenmiyor. Bunu aklınızda bulundurarak boş vakitlerinizde telefonunuzu şarja takabilirsiniz.

Powerbank kullanmamaya gayret gösterin

Şarj sorunu ile popülerliği artan powerbankler kimi zaman telefon bataryalarına zarar verebiliyor. Acil durumlar için yanınızda bir powerbank bulundurun. Fakat akıllı telefonunuzu olabildiğince prizde orijinal adaptör ile şarj etmeye çalışın.

Orijinal adaptörü kullanmaya özen gösterin

Kısa bir süre önce telefon kutularından şarj adaptörü çıkarıldı. Artık birçok marka şarj adaptörü göndermiyor. Telefonunuzun markası ve kabul ettiği akı ile eşit oranlarda orijinal adaptörler kullanmaya özen gösterin.

Akıllı telefonlarınızın pil ömrünü uzatacak 5 öneriyi siler için paylaştık. Siz telefon bataryanızı korumak için neler yapıyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz