Görüşmelerinizi kolaylaştıracak 6 yeni FaceTime özelliği

0
222 Okunma

Apple WWDC etkinliği ile birçok yeniliğe imza attı. Yeni ürün ve özelliklerin duyurulduğu etkinlikte, FaceTime için önemli yenilikler geldi. Artık Android cihazlarla FaceTime görüşmesi yapabilecek, birlikte eğlenceli toplantılar gerçekleştireceksiniz. İşte 6 yeni FaceTime özelliği.

Akıllardaki soruya cevap geldi: Instagram gönderileri neye göre sıralanıyor?

6 yeni FaceTime özelliği

Pandemi nedeni ile görüntülü görüşmenin değeri arttı. Bu açığı başka platformlara kaptırmak istemeyen Apple Görüntülü görüşme hizmetinde birtakım yeniliklere imza attı. İşte görüşmelerinizi kolaylaştıracak yeni özellikler

Davet bağlantısı gönderme

Tıpkı Zoom ve benzeri platformlarda olduğu gibi artık FaceTime görüşmeleri için de davet bağlantısı gönderebiliyorsunuz. Tüm arkadaşlarınızı tek tek arayıp görüşmeye dahil etmek yerine önceden planladığınız davet kodunu kullanabilirsiniz.

Android kullanıcıları ile FaceTime görüşme yapma

Görüşmelerinizi kolaylaştıracak 6 yeni FaceTime özelliği

Uzun yıllardır sadece Apple ekosistemi içerisinde kullanılan FaceTime artık Android kullanıcılarını da kapsayacak. Eğer karşınızdaki kişi Android veya Windows bir cihaz kullanıyorsa; davet kodu aracılığı ile görüşmeye katılabilecek.

Geliştirilmiş ses

Toplantılarda ya da özel görüşmelerde en büyük sıkıntı arka plan sesleridir. Apple yeni sunduğu özellik ile artık arka plandaki sesi önemli ölçüde kısıtlayacak. Bu özellik ile gürültülü yerlerde de rahatlıkla görüntülü görüşmelerinizi yapabileceksiniz.

Portre modu ile daha net görünüm

Görüşmelerinizi kolaylaştıracak 6 yeni FaceTime özelliği

Fotoğraf çekerken kullandığımız portre modu benzeri bir özellik artık görüşmeler için de aktif olacak. Derinlik algılayıcı kameralar sayesinde yazılımsal olarak portre görüntü kullanabileceksiniz. Bu sayede aramalarınızda daha iyi bir görüntüye kavuşabilirsiniz.

SharePlay ile birlikte film keyfi

Görüşmelerinizi kolaylaştıracak 6 yeni FaceTime özelliği

Pandemi nedeni ile bir araya gelemediğiniz arkadaşlarınız ya da akrabalarınızla film izlemeyi özlediniz mi? SharePlay sayesinde artık sevdiklerinizle eş zamanlı film izlemeniz ve müzik dinlemeniz mümkün. Paylaştığınız içeriği aynı odada izliyor gibi deneyim sunan bu özellik; bağlantıdaki herkesin direktiflerini dinleyebiliyor. Örneğin herhangi bir izleyici filmi durdurduğunda tüm ekranlarda film duruyor.

Grup FaceTime kullanma

Görüşmelerinizi kolaylaştıracak 6 yeni FaceTime özelliği

Aynı anda birçok kişi ile birlikte grup toplantıları yapabileceksiniz. Zoom platformundaki görüntülü ile benzerlik gösteren bu özellik; konuşan kişinin ön plana çıkarılarak dikkatin dağılmasında da engel oluyor.

Yeni özellikleri sayesinde daha kullanışlı hale gelen FaceTime; sunduğu davet kodu özelliği ile toplantıların yeni adresi olacak gibi. Siz FaceTime’ın hangi özelliği daha çok sevdiniz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz