Akıllı telefonunuz sandığınızdan daha zararlı olabilir

0
143 Okunma

İş yerinde çalışırken sandığımızdan daha fazla teknolojik cihazla etkileşim halinde oluyoruz. Bütün işlerimizi bilgisayarlar ile hallediyoruz ve tüm gün ekrana baktığımız yetmiyormuş gibi telefonlarımız da yanıbaşımızda yer alıyorlar. Gelen bir bildirim, mesaj dikkatimizin anında dağılmasına yol açıyor.

Farkında olmasak bile akıllı telefonlarımız işlerimizi düzgün yapamamamıza, dikkatimizi toparlayamamamıza ve neticede gün sonunda daha da yorgun hissetmemize sebep oluyor.

Telefonunuzu başka bir odada bırakın

Yapılan bir araştırma yüzlerce insanı kapsayan bir deney gerçekleştirdi. Bazıları telefonlarını iş masalarının üzerinde bırakırken kimisi ceplerinde kimileri ise başka bir odada bıraktı. Araştırma sonucunda ise en iyi performans sergileyenlerin telefonlarını başka odada bırakanlardan oluştuğu görüldü.

2015 yılında Journal of Experimentel Psychology‘nin yaptığı başka bir araştırma sonucunda ise kişilerin telefonlarının sesini ya da titreşimini duydukları anda bakmasalar bile dikkatlerinin dağılmasına yol açtığı görüldü.

Görünüşte çok fazla etki etmiyormuş gibi olsa da aslında telefonlarımız günlük hayatta dikkatimizi emen çok güçlü cihazlar. Bu nedenle telefonlarımızı gözümüzün önünden kaldırmak ve duymayacağımız bir yerde tutmak performansımızı yükseltmek için yararlı yollardan biri olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz