Çocuklarınızı kozmetik sektörünün zararlarından koruyun!

0
654 Okunma
makyajin zararlari

Makyaj, kadınların zevk için yaptığı veya vücutlarında hissettikleri eksiklikleri kapatmak için kullandığı bir araç. Kadınların makyajla tanışma yaşı ise her geçen gün düşüyor. Genellikle ebeveynlerini veya izlediği programları kendisine rol model alan kız çocukları, ailesinden gizleyerek veya izin alarak makyaj yapıyor. Eğer çocuklarınızın bunu yapmasına engel olamıyorsanız, gözetim altında tutarak içeriği daha temiz çocuklar için üretilen ürünleri kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuklar neden makyaj yapmamalı?

Makyaj malzemeleri bazen yetişkinler için bile zararlı olabilecek bir çok kimyasalı bünyesinde bulunduruyor. Yetişkinlere göre çok daha hassas bir cilde sahip olan çocukların bu ürünler ile baş başa kalması ciddi sağlık sorunların kapı açabiliyor. Belli dönemlerde ortaya çıkan bu durum çocuklar için yasaklandığında da daha da ilgi çekici hale gelebiliyor.  Baskı altında uzaklaştırılan çocuklar ebeveynlerden gizli satın aldıkları veya evde buldukları ürünleri gizlice deneyimleyerek daha tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor.

Çocuklarınızın makyajdan en zararı görerek büyümesi için onu kısıtlamak yerine bu duyguyu sizinle paylaşmasına müsade edebilirsiniz. Bu sayede kozmetik malzemelerini gizlice alıp, hatalı kullanarak kendisine zarar vermesini önleyebilirsiniz. Eğer çocuğunuzun makyaj yapmasına engel olamıyorsanız, çocuklar için özel üretilen ve içeriği yetişkin makyaj malzemelerine göre daha temiz olan ürünleri satın alarak görecekleri zararı en aza indirgeyin.

Çocuklarda özellikle medya unsurları ve mobil oyunlar ile artan bu isteğin temel sebebi sürekli makyaj yapan birilerini görmeleri ve incelemeleri ile başlıyor. Eğer çocuğunuz birden bire makyaj malzemelerine merak sardıysa bunun sebebi izlediği filmler, oynadığı oyunlar veya siz olabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz