Akıllı telefonunuzda asla tutmamanız gereken şeyler

0
171 Okunma

Akıllı telefonlarımız hakkımızda birçok veriyi içerisinde barındırır. Telefonların içerisinde çeşitli şifreler, kimlik bilgileri vb şeyler bulunur. Bu tür şeyleri telefonunuzdan kaldırarak dolandırıcılara karşı tedbir alabilirsiniz. Peki akıllı telefonunuzda asla tutmamanız gereken şeyler neler? 

Akıllı telefonunuzda tutmamanız gereken şeyler neler?

  • Akıllı telefonunuzda tutmamanız gereken şeylerin başında sosyal medya uygulama şifreleri geliyor. Artık birçok mobil uygulama var ve tüm işlemler sadece bir tık ile halledilebiliyor. Dolandırıcıların sosyal medya hesaplarınız ve bankacılık bilgilerinize ulaşmaması için hesap şifrelerini telefonunuzda bulundurmamanız gerekiyor.

Akıllı telefonunuzda asla tutmamanız gereken şeyler

  • Diğer önemli bir ayrıntı ise ev adresi. Sadece ev adresinizi öğrenmeleri bile sizi dolandırıcıların hedefi haline getirebilir.
  • Sosyal medya paylaşımlarında konum belirtmemeye de dikkat edin. Özellikle tatil dönemlerinde yapılan paylaşımlara eksta dikkat edilmesi gerekiyor.
  • Yakınlarınızı tamamen ad-soyad olarak tüm özelliklerine kadar kaydetmek yerine sadece sizin kullandığınız kelimeler ile kaydedin.
  • Telefon galerinizde kimlik vs gibi özel size ait belge fotoğrafı bulundurmayın. 
  • Telefonunuzda bulunan uygulamalara güvenlik kilidi uygulayabilirsiniz. Uygulamayı açmadan önce belirlenen şifreyi girmeniz istenir. Doğru şifre yazılmadığında uygulama açılmaz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz