Daha sağlıklı saçlar için yapmamanız gereken şeyler

0
906 Okunma

Günlük hayatta yaptığınız bazı işlemler saçlarınıza zarar veriyor olabilir. Peki saçları sağlıklı bir şekilde uzatmak için neler yapmak gerekiyor? İşte daha sağlıklı saçlar için yapmamanız gereken şeyler…

Sağlıklı saçlar için yapmamanız gereken şeyler

  • Herkes sağlıklı saçlara sahip olmak ister. Ancak yapılan bazı işlemler saçlara zarar veriyor olabilir. Çoğu kişi saç bakımının bir rutini olarak saç kremi kullanıyor. Ancak bu kremlerin nasıl uygulandığı da önemli. Saç kremi saç köklerine değil, saç uçlarına uygulanmalı.
  • Sağlıklı saçlar için dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise fazla ısıya maruz bırakılmaması gerektiğidir. Saçlarınızı ısı kullanarak şekillendiriyorsanız, mutlaka ısı koruyucu kullanmanız gerekiyor.

saç düzleştirme yöntemleri

  • Yine aynı şekilde saçları kuruturken kökten uca doğru kurutulması gerekiyor. Saçlarınız bu şekilde daha düzgün kurur ve ekstra ısıya maruz kalmaz. Fazla ısı saçlarınıza zarar verir.
  • Saç bakım ürünlerinin bir miktar pahalı olması çoğu kişiyi ucuz ürünlere yönlendiriyor. Ancak kalitesiz ürünler sağlığınıza zarar verebilir. Bakım ürünleri satın alırken sağlığınızı etkilemeyecek olan ürünleri tercih etmeye çalışın.
  • Saçı sıkı şekilde toplamak veya örmek de saça zarar verebiliyor. Bunun yerine saçlara zarar vermeyecek bir toplama yöntemi denenebilir.
  • Son olarak her saç bakım ister. Sağlığınıza ve kendinize uygun bakım ürünlerini deneyimlemek sizin elinizde. Herkesin saç derisi farklıdır. Size uygun rutini bulmak için dermatoloğa gidebilirsiniz.

Peki siz saçlarınızın daha sağlıklı olması için neler yapıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz