AKINCI belgeseli hazır! YouTube’da yayımlanacak

0
341 Okunma
AKINCI Belgeseli ne zaman izlenebilecek

Bildiğiniz gibi Türkiye’in son yıllarda Milli Teknoloji Hamlesi adı altında çalışmaları bulunuyor. Bu çalışmalar kapsamında Türkiye’nin ilk insansız hava aracı olan Bayraktar AKINCI TİHA’nın bilinirliğinin daha fazla kişiye ulaşması adına AKINCI Belgeseli çekildi. Söz konusu belgesel YouTube üzerinden yayımlanacak. Peki AKINCI Belgeseli ne zaman izlenebilecek?

AKINCI Belgeseli ne zaman izlenebilecek

AKINCI Belgeseli ne zaman izlenebilecek?

Bayraktar AKINCI TİHA’nın geliştirme aşamasından mutfağındaki ekibe kadar birçok detayın yer alacağı bu belgesel Baykar Technologies adlı YouTube kanalı üzerinden paylaşılacak. Sosyal medyanın ve bu noktada YouTube’un kitlelere kısa sürede ulaşmasını kullanmak isteyen ekip, belgeseli bu sebeple milyonlarca kullanıcısı olan YouTube üzerinden yayımlıyor.

Türkiye’nın savunma sanayisinde geçirdiği süreçlerin bir sonucu olarak karşımıza çıkan Bayraktar AKINCI TİHA’nın hazırlanan AKINCI Belgeseli için yönetmenlik koltuğunda Altuğ Gültan ve Burak Aksoy’a güveniliyor. Bunun yanında belgesel çekilirken İstanbul’da bulunan Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri ile Bayraktar AKINCI TİHA’nın test faaliyetlerinin yürütüldüğü Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda aylarca çekimlerin yapıldığı belirtiliyor.

Söz konusu belgesel projesi için 2019 yılının ikinci ayından beri hummalı bir çalışma yapılıyor. Belgesel, Bayraktar AKINCI’nın ilk uçuşunu gerçekleştirdiği 6 Aralık 2019’a kadar olan zorlu ve yoğun çalışma döneminin yaşandığı son 6 aylık süreci mercek altına alıyor. Belgesel sokağa çıkma yasağının da olduğu Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 24 Mayıs Pazar günü, saat 20:23’te YouTube’dan izlenebilecek.

AKINCI Belgeseli’nin yayımlanan fragmanı:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz