Alper Gezeravcı’nın dönüş tarihi ertelendi!

0
262 Okunma

İlk Türk astronotumuz olan Alper Gezeravcı, Ocak ayında uzaya gönderilmişti. 2 hafta boyunca uzayda çeşitli deneyler yapan Türkiye’nin ilk astronotu görevini tamamladı. 2 Şubat’ta dünyaya gelmesi beklenen Alper Gezeravcı’nın dönüş tarihi ertelendi. Peki yeni tarih ne zaman? İşte detaylar…

İlk Türk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüş tarihi ertelendi!

3 Şubat tarihinde NASA, X (Twitter) hesabından birtakım paylaşımlarda bulundu. Açıklamada, aralarında Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu Ax-3 ekibinin ISS’den yani Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılışının , normalde açıklanan tarih dışında başka bir zamana ertelendiği yer alıyor. Yapılan paylaşıma göre ertelenmenin sebebi Florida kıyısındaki hava durumunun uygun olmaması. Bu durumdan dolayı, Dragon ve Ax-3 ekibi 5 Şubat’tan önce Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) ayrılamayacak.

Alper Gezeravcı dönüş ertelendi

X üzerinden yapılan açıklamada yukarıdaki bilgilerin yanı sıra, dünyaya dönecek ekiplerin ISS’den ayrılması sürecinde hava durumunun sürekli olarak kontrol edileceği de yer alıyor. NASA’nın açıklamasına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunduğu süreçte neler yaptı ?

İlk Türk astronotumuz uzaya 19 Ocak 2024 tarihinde gönderildi. Burada 2 hafta boyunca önemli çalışmalarda bulundu. Yaptığı 13 deney TÜBİTAK ve Türk Uzay Ajansı tarafından belirlenmişti. Gezeravcı, bu 13 deneyi özverili bir çalışmayla tamamladı.

Aynı zamanda uzayda yaptığı bu titiz çalışmaların yanında Türkiye ile pek çok bağlantı kurarak merak edilen soruları cevapladı. Geçtiğimiz günlerde Uzay İstasyonu’nda bir veda töreni yapıldı. Bu törenden sonra ekibin dünyaya dönmesi bekleniyordu. Ancak ne yazık ki hava koşulları buna elvermedi.

Dönüş yolculuğunun 12 saat sürmesi bekleniyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu ve batısında yer alan Meksika Körfezi sınırları içerisindeki 7 potansiyel iniş noktasına iniş yapılması planlanıyor.

En hızlı Android telefonlar belli oldu!

Peki siz Alper Gezeravcı’nın uzaydan dönüş tarihinin ertelenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz