Ocak ayı itibariyle en çok kullanılan işletim sistemleri belli oldu!

0
1.019 Okunma

Dijital oyun mağazası olarak bilinen Steam, her ay belirli günlerde yaptığı yazılım ve donanım anketlerinin sonucunu yayınladı. Yayınlanan bu Ocak ayı verileri sayesinde Steam’de yer alan ve en çok kullanılan işletim sistemlerini görebiliyoruz. Peki zirvenin sahibi kim? İşte detaylar…

2024 yılı Ocak ayı itibari ile en çok kullanılan işletim sistemleri hangileri?

Steam adlı platformun geçtiğimiz günlerde yayımladığı verilere göre 2024 yılı Ocak ayı itibariyle en çok kullanılan işletim sistemi ve sürümü Windows 10 oldu. Geçtiğimiz ay kullanım oranı yüzde 2,02  oranında bir düşüş göstermiş ve toplam pazar payı yüzde 51,43’lere gerilemiş olsa da zirve hala Winodws 10’a ait.

En çok kullanılan işletim sistemleri ocak

Windows 11 son zamanlarda kendini oldukça geliştirmiş olsa da ne yazık ki ilk sırada bulunmuyor. Ancak yine de geçtiğimiz aylara nazaran yüzde 2,29’luk bir artış gösterdi ve toplam kullanım oranı yüzde 44,24’ü buldu.

Bunun dışında bir zamanlar büyük ses getiren ve son dönemlerde güncelleme desteği alamayan Windows 7, yüzde 0,09’luk bir düşüş yaşadı ve yüzde 0,59’luk bir paya sahip oldu.

 Windows 11 sistem için gereksinimler neler?

İşlemci:1 gigahertz (GHz) ya da daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)

RAM:4 gigabayt (GB)

Depolama:64 GB ya da daha büyük depolama cihazı

Sistem üretici yazılımı:UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli

TPM:Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0

Grafik kartı:WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu

Ekran:Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit

İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir.

En hızlı Android telefonlar belli oldu!

Peki siz şu anda hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz