Amazon Echo Nedir? Alexa kurulumu nasıl yapılır?

0
326 Okunma

Amazon Alexa, sesinizi algılayan akıllı bir asistandır. Sanal asistan ile müzik çalabilir, alarmı ayarlayabilir, ev sistemini yönetebilir ve birçok şeyi yapabilirsiniz. Peki Amazon Echo nedir? Alexa kurulumu nasıl yapılır?

Amazon Alexa ve Echo nasıl kullanılır?

Sahip olduğunuz akıllı sanal asistan Echo’yu telefon ve internet uygulamaları ile bağlayabilirsiniz. Akıllı cihazın, bluetooth ve Wi-Fi uygulamaları da mevcuttur. Akıllı telefonunuzdan cihazı kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

amazon echo nedir

Alexa kurulumu nasıl yapılır?

Sanal asistanın kurulumu çok basittir. İlk fişe takıldığında turuncu bir ışığın yandığını göreceksiniz. Sonrasında ise telefonunuza cihazı çalıştıracak uygulamayı yüklemeniz gerekiyor. Cihazı internete bağlayarak istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Akıllı asistan üzerinde mikrofon kapatma, ses açma kapatma ve işlem düğmeleri bulunmaktadır.

Akıllı asistan Alexa yanıt vermiyor? Düzeltmek için ne yapılmalı?

Günlük yaşamda birçok kolaylık sağlayan sanal asistan Alexa’nın komutlarınıza yanıt vermemesinin çeşitli nedenleri olabilir. Bu sorunların başında komutlarınızı tanımama veya internet bağlantısı gibi nedenler olabilir. Söylenenlere yanıt vermeyen Alexa Echo’yu düzeltmek için ne yapmalıyız. İşte cevabı…

alexa echo nasıl kurulur

 

  • Alexa’yı harekete geçirecek cümleyi söyleyin 

Akıllı sanal asistan Alexa’yı doğru şekilde çağırmıyor olabilirsiniz. Sanal asistanın çalışması için doğru kelimeyi söylediğinizden emin olun. Akıllı cihaz ile konuşurken bulunduğunuz alanın gürültülü olmamasına da dikkat edin. Gürültülü ortamlar Alexa’nın sizi yanlış anlamasına neden olabilir. Sakin bir ortamda doğru uyandırma kelimesini söylediğinizde asistan sizi bir mesajla karşılayacaktır.

  • Mikrofon düğmesinin açık olduğundan emin olun 

Alexa Echo akıllı asistanların üzerinde mikrofonu açıp kapatmak için düğme bulunur. Bu düğmeye basıldığında mikrofon bölümü kapanır ve doğal olarak sanal asistan Echo komutlarınızı duyamaz. Durumu kontrol etmek için Alexa’nın rengine de bakabilirsiniz. Sanal asistanın mikrofonu kapalı olduğunda kırmızı ışığı yanmaktadır. Mikrofon düğmesi açıldığında Alexa ile konuşabilirsiniz.

  • Yeniden başlatmayı deneyin 

Sahip olduğunuz sanal asistan ile ilgili küçük bir aksaklık olmuş olabilir. Onu yeniden başlatarak tekrar kullanabilirsiniz. Sanal asistanı elektrik prizine bağlı olarak kullanıyorsanız, cihazın fişini çekin ve bir süre bekleyip tekrar açın. Pille kullanım sağlıyorsanız pilleri çıkartarak bekleyin ve yeniden çalıştırın. Bu şekilde Alexa tekrar komutlarınıza yanıt verecektir.

  • Wi-Fi bağlantısını kontrol et

Akıllı cihazın sizinle iletişim kurması için internete bağlanması gerekir. Aynı zamanda güvenli kullanım için de internet ağının güvenilir olmasına dikkat etmeyi unutmayın. İnternet bağlantısında meydana gelen sorunlar da yanıt vermemesine neden olabilir.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz