Amazon sanal giyinme odası pantentini aldı!

0
200 Okunma

Amazon şu sıralar müşterilerinin kendi avatarlarını yaratarak sanal bir giyinme odasında kıyafet deneyebileceği yeni moda uygulaması üzerinde çalışıyor. Perakende devi bunun için patent başvurusunda bulundu. Uygulama kulanıcılara tavsiyelerde bulunabilmek için bazı kullanıcı verilerini de kullanacak. Sosyal medya görüntülerini ve takvim etkinliklerini analiz eden Amazon sanal giyinme odası uygulaması daha sonrasında kullanıcıya öneriler sunacak. 

Telefondan alınan kullanıcı görüntüleri daha sonra önerilerin gerçekleştirilmesini sağlayan sanal avatarlara dönüşecek. Kullanıcı sağa ya da sola kaydırarak kıyafetlere göz atabilecek. 

Son yıllarda Amazon, yaptığı yeniliklerle insanların alışverişlerini daha verimli hale getirmeye çalışıyor. Şirket 2017 yılında kullanıcıları stil önerileri sunmak için fotoğrafları benzer bir şekilde analiz eden Echo Look uygulamasını tanıtmıştı. Ayrıca, 2018 yılında akıllı aynasını görücüye çıkarmıştı. Bu ayna tıpkı Amazon sanal giyinme odası mantığında çalışıyor. 3D taramasını kullanan ayna kullanıcının kıyafetleri üzerinde görmesini sağlıyor. 

Yeni nesil teknolojilerle birlikte kabinlerde kıyafet giyip çıkarma derdi ortadan kalkacak gibi duruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz