Öğrenciler ‘Seçmen Şapka’ yaptı!

0
682 Okunma

Harry Potter evreninde Gryffindor’a mı, yoksa Slytherin’e mi ait olduğunuzu öğrenmek için sihirbaz olmanıza gerek yok. MIT öğrencileri, kişinin beyin aktivitesini analiz eden ve onu uygun Hogwarts evine yerleştirebilen bir cihaz geliştirdi. Diğer bir deyişle Seçmen Şapka…

Gerekli sensörlerin yanında gömülü bir elektroensefalografi (EEG) kulaklığı ve bir Bluetooth hoparlörü bulunan şapka, öğrencinin beyin aktivitesini tespit edip analiz ederken makine öğrenmesinden faydalanıyor. Aslında şapkanın geliştirilme amacı, giyen öğrencinin özgüvenini artırmak, onunla övgü dolu bir iletişim kurarak motivasyonunu artırmak ve akademik başarısına katkı sağlamak.

MIT Media Lab öğrencisi ve aynı zamanda projenin başındaki isim olan Natiliya Kosmyna, cihazın içinde sihir olmadığının, bilimin birçok şeye cevap olabileceğinin altını çizdi. 

Seçmen Şapka ilerleyen aşamada öğrenciye bir dizi soru sorabilecek şekilde geliştirilecek. Sorulan ikili sorulara verilen cevaplar doğrultusunda en uygun Hogwarts evini de belirleyebilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz