Amazon yorumları artık yapay zekayla düzenlenecek!

0
69 Okunma

Çevrimiçi alışveriş platformu Amazon, müşteri ürün incelemelerinin özetlerini sağlamak için üretken yapay zeka teknolojisinin kullanımını genişletiyor. Başarılı bir test aşamasının ardından bu özellik, kapsamlı incelemelere girmeden hızlı bilgi edinmek isteyen kullanıcılar için alışveriş deneyimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Yapay zeka, ürünlere yapılan yorumları harmanlayarak bir özet inceleme sunacak

Amazon’dan Vaughn Schermerhorn, üretken yapay zekadaki gelişmelerden yararlanarak müşterilerin incelemelerde yinelenen temaları anlamalarını geliştirmeyi amaçladıklarını açıkladı. Özellik, müşterilerin ayrıntılı incelemelerde kaybolmadan bir ürün hakkındaki kolektif geri dönüşleri hızlı bir şekilde anlamalarına yardımcı oluyor.

Amazon yapay zeka

Belirli ürün sayfaları, temel ürün özelliklerini ve sıkça bahsedilen müşteri incelemelerini vurgulayan kısa paragraflar içerecek. Bunun en net örneği ise Haziran ayında yapılan bir testte görülmüştü. Bir hava temizleyici için kullanıcıların çoğunluğu cihaz tasarımının şık olduğunu ve hava temizleme yeteneğinin iyi olduğunu belirtmişti.

Bazı kullanıcılar ise cihazın alerji ve astımı azaltma konusundaki teminatını olumsuz olarak yorumlamıştı. Yapay zeka ise tüm kullanıcı yorumlarını tarayarak bu olumlu ve olumsuz görüşleri özet bir paragrafta topladı ve kullanıcılara sundu. Sonunda ise bunun yapay zeka yorumu olduğunu belirtti.

Şu anda ABD’deki mobil kullanıcılar tarafından erişilebilen yapay zeka tarafından oluşturulan inceleme özetleri, kullanıcıların belirli bir ürün niteliklerini tartışan incelemeleri bulmalarına da yardımcı olacak.

Örneğin, bir ürünün kullanım kolaylığı ile ilgilenen kullanıcılar, incelemede öne çıkanlar bölümünde “kullanım kolaylığı” özelliğini seçerek ilgili incelemeleri kolay bir şekilde bulabilecekler.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz