Android 12 Beta çıktı! Tasarım tamamen değişiyor

0
397 Okunma
Android 12 Beta çıktı! Tasarım tamamen değişiyor

En çok kullanılan işletim sistemi Android, yeni sürümü ile tamamen farklı bir görüntüye kavuştu. Android 12 Beta sürümü sınırlı kullanıcı için çıktı. Artık Android cihazlarınızın tasarımı tamamen değişecek. İşte yenilenen özellikler

Android 12 Beta ile akıllı cihazlarda devrim yaratacak

Android 12 Beta

Bugün düzenlenen I/O etkinliği ile Android’in son sürümü gösterime girdi. Tasarım anlamında birçok yeniliğin bulunduğu yeni sürüm, akıllı cihazlarda adeta devrim etkisi yaratacak. Yeni sürüm ile görsel ekran baştan aşağı değişti. Kullanıcıların daha kolay kişiselleştirebildiği ekranlar artık mümkün. Cihazını istediğiniz renk paletini ve widget’lerle yeni baştan tasarlayabileceksiniz. Üstelik renk seçiminde göz kararına ihtiyacınız yok. Android yeni sürümü ile duvar kağıdınızı tarayarak ona uygun renk paletlerini karşınıza çıkaracak. Ayrıca bu renkler sadece bildirim panelinize değil; işletim sisteminiz tamamına uygulanacak. Yenilikler sadece tasarım ile bitmiyor. Artık cihazlarınızdaki dokunmatik hareketlerinizi yeni animasyonlar ile çok daha canlı hissedeceksiniz. Akıllı telefonlarda en sık kullandığımız bildirim paneli de Android 12 Beta ile değişiyor. Artık bildirim panelinde kategori sistemi aktif olacak. Bu sayede daha derli toplu bir görüntü elde edeceksiniz. Yeni panel tasarımı sayesinde Google Pay ve Google Home gibi sistemler daha rahat kullanılabilecek.

Android 12 Beta çıktı! Tasarım tamamen değişiyor

Yeni gelen özellikler sadece tasarım ile sınırlı değil

Android güvenlik tarafında da birçok yeniliğe imza atıyor. Kısa zaman önce Apple ile kullanıcılara sunulan verilerin takibi hassasiyeti kısmen Android cihazlarda da etkin olacak. Yeni sistem ile herhangi bir uygulamanın verilerinizin ne kadarına erişebileceğine karar verebileceksiniz. Bu sistem size hangi uygulamaların ne sıklıkla verilerinize başvurduğuna dair raporlar sunacak. Ayrıca bildirim paneli üzerinden uygulamaların kamera veya mikrona erişip erişmediğini görebileceksiniz. Güvelik hakkındaki bir diğer gelişme de konumun ile alakalı. Android 12 ile gerçek konumunuz yerine yaklaşık konumunuz uygulamalara bildirilecek. Android Private Compute Core: Canlı Altyazı, Akıllı Yanıt gibi özellikler ağ bağlantısından bağımsız çalışacak.

Birçok yeni özelliği beraberinde getiren Android 12 ile akıllı telefonlarınızın performansı da artacak. Yeni sistem ile CPU kullanımında yüzde 22 oranında iyileştirme sunuyor. Bu sayede Android cihazlar daha da hız kazanacak. bunun yanı sıra yeni sürüm ile batarya performansınız da artış gösterecek. Bu sayede gün içerisinde daha az pil tüketeceksiniz. Android 12 ile gelen bir diğer özellik ise uzaktan kontrol yeteneğinin arttırılması. Artık  Android TV, Chromecast ve Sony televizyonları uzaktan kumanda edebileceksiniz. Uzun zamandır Android tarafına beklenen bir diğer özellik ise CarKey’di. Yeni işletim sistemi ile artık telefonlarınızı araba anahtarı olarak kullanmanız mümkün olacak. Sadece NFC destekleyen telefonlar ile uyumlu olacak bu özellik, her araba modeli için aktif olarak kullanılamayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz